Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ Να δοθούν όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους! (VIDEO)






Παρέμβαση στην από κοινού συνεδρίαση που πραγματοποιούν η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την κύρωση νέων κυβερνητικών αντιλαϊκών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου πραγματοποίησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.


Στην παρέμβασή του τόνισε ότι η σύνταξη δεν είναι ούτε επίδομα, ούτε χάρισμα και από αυτή την άποψη είναι αναγκαίο να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για απόδοση αναδρομικών στους συνταξιούχους, χωρίς προαπαιτούμενα και εξαιρέσεις, ώστε να καλυφθούν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι -περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι- που η κυβέρνηση θέλει να τους αποκλείσει από χρήματα που τους αφαιρέθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια με βίαιο τρόπο, μέσα από τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. 

Αναφέρθηκε στους αγώνες εργαζομένων και συνταξιούχων που άσκησαν πίεση στις κυβερνήσεις, οι οποίες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν ορισμένα χρήματα και κυρίως να μην αφαιρέσουν την προσωπική διαφορά από τους συνταξιούχους. Από αυτή την άποψη υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους και για τα αναδρομικά, για να σταματήσει η κυβέρνηση να παζαρεύει ακόμα και τα ψίχουλα που τους δίνει.

Επίσης κατήγγειλε την προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει τη νέα γενιά αντιμέτωπη με τους «πατεράδες και τους παππούδες της», ενοχοποιώντας τους για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία και υποστηρίζοντας ότι οι νέοι ζημιώνονται από τις παροχές στους γηραιότερους. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου