Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής
 
Κινητοποίηση από σωματεία και φορείς στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι

Κάλεσμα κινητοποίησης για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής απευθύνουν σωματεία και συνδικάτα του Πειραιά που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο.
 Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Κερατσίνι (πλ. Ζαρντέν, Αμφιάλη). Επίσης τα σωματεία καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη, απαιτώντας να καταδικαστεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Οπως είπε στην εισήγησή του ο Ακης Αντωνίου εκ μέρους του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, η ναζιστική Χρυσή Αυγή «μπορεί να είναι αποδυναμωμένη αλλά οι μηχανισμοί που την τροφοδότησαν θα βρουν άλλους τρόπους, ειδικά τώρα που και από την κυβέρνηση και από ΕΕ - ΝΑΤΟ προωθούνται ο εθνικισμός και ο αντικομμουνισμός ως κεντρική πολιτική γραμμή». Πρόσθεσε ότι «η καταδίκη της ναζιστικής - φασιστικής - δολοφονικής ΧΑ δεν πρέπει να είναι μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά πρέπει να καταδικαστεί και στη συνείδηση του κάθε νέου, του κάθε εργαζόμενου», αφού «οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και διαχρονικά το όπλο του».


Οπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα σωματεία, αναδεικνύοντας τις βαρύτατες ευθύνες των κυβερνήσεων, «7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Απαιτούν να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής και καταγγέλλουν την απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέα στη δίκη, που προσπαθεί να ξεπλύνει τους δολοφόνους ναζί.

«Ο λαός και η νεολαία του Πειραιά δεν ξεχνάμε τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας», αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα σωματεία και οι φορείς για τα 7 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Και θυμίζουν ότι η δολοφονία του Παύλου έγινε λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση των φασιστών στους κομμουνιστές συνδικαλιστές της Ζώνης, σε συνέχεια δεκάδων εγκληματικών ενεργειών.

Τονίζουν ότι ο φασισμός καλλιεργείται στο σάπιο έδαφος της εκμετάλλευσης, της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, ότι τα φασιστικά μορφώματα «έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Πάντα θα αναλαμβάνουν την πιο βρώμικη δουλειά ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών».

Οι φασίστες είναι διαχρονικά όπλο στα χέρια του κεφαλαίου
 
Τα σωματεία σημειώνουν ότι σήμερα κλιμακώνεται η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, για να πληρώσουν ξανά την κρίση. Κάνουν ξεχωριστή αναφορά στα αντιλαϊκά μέτρα που «ήρθαν για να μείνουν με πρόσχημα την πανδημία», στις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ορίζοντα τη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «σε συνθήκες που η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης απέναντι στο λαό οξύνεται, θέλουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα να είναι στο γύψο. Αυτό εξυπηρετούν τα αντιδραστικά μέτρα όπως ο περιορισμός των διαδηλώσεων που έφερε η ΝΔ, σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, ξέρουν ότι την πάλη των αποφασισμένων εργατών δεν μπορούν να την αποτρέψουν μόνο με νόμους, γι' αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς».

Και θυμίζουν τις παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών υπέρ της εργοδοσίας, όπως με το δουλεμπορικό τους στη Ζώνη του Περάματος και τις Ερωτήσεις των βουλευτών της για μέτρα υπέρ του κεφαλαίου.

«Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιους μηχανισμούς, αλλά και τους νόμους τους, μπορούν να σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Θα φάνε τα μούτρα τους», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία και καλούν σε οργάνωση της πάλης μέσα από τις γραμμές τους, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες, κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

«Δεν εφησυχάζουμε απέναντι στο φασισμό. Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιον τρόπο και με όποια ετικέτα κάνουν την εμφάνισή τους, και στοχεύουμε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: Βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας, το σάπιο σύστημά τους.
Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό, που είναι λίπασμα για να ανδρώνεται ο φασισμός.

Να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου