Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Το εργατικό δυστύχημα στο μετρό αποδεικνύει την έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας


Από το χώρο του εργατικού δυστυχήματος 
Από το χώρο του εργατικού δυστυχήματος

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν είναι η φύση της δουλειάς! Δεν είναι η κακιά η ώρα! Δεν είναι μία στατιστική! Είναι οι ζωές μας! Είναι οι οικογένειές μας!», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι.

Θυμίζουμε ότι 54χρονος οικοδόμος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, που εκτελούσε εργασίες τοιχοποιίας, ανέβηκε σε ξύλινη σκάλα και έπεσε από τα 4 μέτρα με αποτέλεσμα τον ακαριαίο του θάνατο.


«Το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως η ασφάλεια και η ζωή των εργατοϋπαλλήλων, παρά τα όσα "παχιά" λέγονται κατά καιρούς είναι ένα τίποτα, αφού μπροστά στα κέρδη της, η εργοδοσία δεν εφαρμόζει και δεν δαπανά από την τσέπη της το παραμικρό ευρώ για μέτρα ατομικής προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Απαιτεί εδώ και τώρα, να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Γιατρός, νοσηλευτής εργασίας και τεχνικός ασφαλείας σε κάθε εργοτάξιο, παρόντες σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας. Επαρκής στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας που θα διασφαλίζει από το κατώτερο μεροκάματο μέχρι και τις συνθήκες εργασίας. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Η «Ταξική Ενότητα» του Σωματείου Εργαζομένων στην Κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης καλεί την πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου να προχωρήσει άμεσα σε σύγκληση του ΔΣ για να ενημερωθούν όλα τα μέλη του και να προχωρήσει σε νέα στάση εργασίας την Παρασκευή από τις 7.30 έως τις 11.30 και Γενική Συνέλευση στο σκάμμα της Αγίας Σοφίας για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου