Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

«Τσουβαλιάζει» το ΠΑΜΕ με τον ακροδεξιό συρφετό που μπούκαρε στο Καπιτώλιο η πλειοψηφία του ΕΚ Καβάλας! – Απάντηση στη χυδαιότητα από τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων & Ιδ. Υπαλλήλων και Οικοδόμων

 


 

Η πλήρως απαξιωμένη στα μάτια των εργατών πλειοψηφία νομίζει ότι «βρήκε την ευκαιρία» να εξαπολύσει βρωμιές και λάσπη σε συνδικάτα και συνδικαλιστές που δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν πρόκειται να ανεχτούν το δικό τους υπονομευτικό για το εργατικό κίνημα ρόλο.

Στις χυδαιότητες που εξαπέλυσε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΕΚΚ) κατά του ΠΑΜΕ, απαντούν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας.

Επιτέλους βγήκαν από τα λαγούμια τους! Έπειτα από τόσους μήνες που η εργατική τάξη της Καβάλας βιώνει με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, οι εργατοπατέρες του ΕΥΚ και συγκεκριμένα η Πρόεδρος και η Γραμματέας του, με δημόσια τοποθέτησή τους, επιτίθενται στο ΠΑΜΕ με παλιές και νέες χυδαιότητες.

Με συνειρμούς που μόνο τα δικά τους μυαλά μπορούν να κάνουν επιχειρούν να τσουβαλιάσουν το ΠΑΜΕ με το ακροδεξιό συρφετό που μπούκαρε στο Καπιτώλιο.

Τόσους μήνες που οι εργαζόμενοι της Καβάλας εν μέσω πανδημίας έρχονται αντιμέτωποι με τις υποστελεχωμένες και ανεπαρκέστατες δημόσιες δομές υγείας, με την ανεργία και τα επιδόματα ψίχουλα που δεν είναι και για όλους, με την εργοδοτική ασυδοσία στους χώρους δουλειάς όπου δεν παίρνονται μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό αφού κοστίζουν, με την επιχείρηση της κυβέρνησης να ξεπαστρέψει ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει από τις προηγούμενες, όπως επίσης και με τη νέα αντεργατική επέλαση που βάζει στο στόχαστρο τις υπερωρίες, τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία, τα φερέφωνα των εργοδοτών και του αιώνιου εργατοπατέρα συνταξιούχου και νυν συμβούλου του ΕΥΚ δεν βρέθηκαν ούτε σε ένα χώρο δουλειάς, στο πλευρό ούτε ενός εργαζομένου, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα! Για αυτό και οι εργαζόμενοι τους χλεύασαν με το amper alert, αλλά και πάλι το αυτί τους δεν ίδρωσε.

Όλους αυτούς τους μήνες που τα σωματεία που υιοθετούν το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αλλά και άλλα που δεν ανήκουν στη δική τους σάπια γραφειοκρατία, που δεν είναι σωματεία – σφραγίδες με συνδικαλιστές – φαντάσματα (ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ότι είναι εκλεγμένοι σε κάποια διοίκηση), έδιναν τη μάχη για να μην περάσει με αφορμή την πανδημία η αντεργατική επίθεση, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στην προσπάθεια καταστολής και λάσπης και διατράνωσαν ότι «οι μάσκες δεν είναι φίμωτρο», τα τσιράκια της εργοδοσίας εξαφανίστηκαν.

Πού ήταν άραγε όταν οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στο νοσοκομείο της Καβάλας, για να γίνουν μαζικοί διορισμοί υγειονομικών, να στηριχτούν στο τιτάνιο έργο τους, για να μην μετατραπεί το ΕΣΥ σε ΕΣΥ-COVID, με ότι συνέπειες έχει αυτό για τους χρόνια πάσχοντες και όχι μόνο; Που ήταν όταν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ έψαχναν κάπου να ακουμπήσουν για να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας στα καταστήματα; Όταν οι ξενοδόχοι ξεσάλωναν και πριν το καθεστώς των αναστολών επιχειρούσαν να εφαρμόσουν την εκ περιτροπής εργασία μαζικά; Όταν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια αγωνιούσαν γιατί τα κρούσματα χτυπούσαν μαζικά και τη «δική τους πόρτα», όπως συνέβη σε βιομηχανίες τροφίμων και όχι μόνο;

Η πλήρως απαξιωμένη στα μάτια των εργατών πλειοψηφία του ΕΥΚ που κρατάει περίκλειστο για τους εργάτες (η κατάντια τους που δεν έχει τέλος τους οδήγησε μέχρι και στο να εκδιώξουν τα συνταξιουχικά σωματεία) αλλά ορθάνοιχτο στα επιχειρηματικά συμφέροντα το κτίριο του ΕΥΚ, νομίζει ότι «βρήκε την ευκαιρία» να εξαπολύσει βρωμιές και λάσπη σε συνδικάτα και συνδικαλιστές που δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν πρόκειται να ανεχτούν το δικό τους υπονομευτικό για το εργατικό κίνημα ρόλο. Σε αυτούς που ξεσκεπάζουν τα κομπρεμί τους με την εργοδοσία, τις νοθείες στις αρχαιρεσίες σωματείων που ψηφίζουν μέχρι και… τα δέντρα!

Αφήνουν μάλιστα αιχμές προς την αστυνομία … αφού φαίνεται πως ζήλεψαν τις «επιτυχίες» των πατρόνων τους στη ΓΣΕΕ που σε συνεργασία με την κυβέρνηση επιστράτευσαν τα ΜΑΤ για να «νομιμοποιήσουν» τις δικές τους νοθείες στο πρόσφατο συνέδριο … της μίας μέρας! Δεν βγάζουν όμως άχνα για τα αίσχη τους με τους μπράβους που επιστρατεύουν, τους ασφαλίτες που μπάζουν μέσα στο ΕΥΚ, τις κάμερες και τις κλειδωμένες πόρτες!

«Κυρίες» της πλειοψηφίας, αυτούς που εσείς αποκαλείτε «τραμπούκους» γιατί σας ξεσκεπάζουν και όταν χρειαστεί διαδηλώνουν διεκδικώντας να μην περάσουν οι δικές σας αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις (αλλαγές καταστατικού χωρίς καταστατική Γενική Συνέλευση, θέσπιση και εφαρμογή «πειθαρχικών κανονισμών» έξω και πέρα από όποια νόμιμη και καταστατική πρόβλεψη, μόνο και μόνο για να μην σας «χαλάμε τη σούπα» των στημένων χέρι χέρι με τους εργοδότες εκλογών, παράνομη αποπομπή μέλους του ΔΣ, εκδίωξη συνταξιουχικών σωματείων και τόσα άλλα) οι εργαζόμενοι της Καβάλας τους ξέρουν και τους εμπιστεύονται.

Όσο για τα περί «θεσμών του συνδικαλιστικού κινήματος» και «δημοκρατίας» – τρομάρα σας – φαίνεται ότι ζηλέψατε κι εσείς την «χαμένη τιμή» της «αμερικάνικης δημοκρατίας» των αμέτρητων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, των εκατομμυρίων θυμάτων, προσφύγων, των πραξικοπημάτων, των ομαδικών τάφων μέσα στη δική τους χώρα εν μέσω πανδημίας, των 47 εκατομμυρίων που βρίσκονται σε καθεστώς ανέχειας, των εκατομμυρίων αστέγων και ανασφάλιστων. Άλλωστε το ίδιο σάπιο σύστημα υπηρετείτε για να μένουν ανέγγιχτα τα κέρδη των αφεντικών και για να «σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί».

Πάντως η συσχέτιση Καπιτωλίου και Εργατικού Κέντρου Καβάλας μας ξεπερνά!

Φωτογραφία (902.γρ): Αστυνομική κλούβα έξω από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου