Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Στη μαζική σύσκεψη αποφασίστηκε συλλαλητήριο στις 31 Αυγούστου για το Ασφαλιστικό

 

 
 

Συγκέντρωση το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ΔΕΘ, ανακοινώθηκε στη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης αγωνιστικού συντονισμού των εργατικών σωματείων της πόλης, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, με μεγάλη συμμετοχή. Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον Λευκό Πύργο, όμως εξαιτίας του καιρού μεταφέρθηκε σε κλειστό χώρο.

Ανακοινώθηκε επίσης συλλαλητήριο για την Τρίτη 31 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση που μπαίνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Την ίδια μέρα και ώρα, στο ίδιο σημείο, θα γίνει και η προγραμματισμένη συναυλία αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους, η οποία αναβλήθηκε εξαιτίας του καιρού.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος και Νίκος Μαυροκέφαλος, ο οποίος πήρε και τον λόγο. (Δείτε εδώ βίντεο)

Εισηγητικά, ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, κάλεσε «να προετοιμαστούμε για άλλη μια παλικαρίσια μάχη (...) Είναι δική μας ευθύνη να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς το αγωνιστικό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, όλοι οι άλλοι αντεργατικοί νόμοι να εφαρμοστούν σε κανέναν χώρο δουλειάς. Κάθε κατάστημα, κάθε αποθήκη, εργοστάσιο, γραφείο να αποκτήσει το δικό του επιτελείο μάχης, το δικό του σωματείο, τη δική του επιτροπή, που θα οργανώνει την πάλη των εργαζομένων.

Οπου τολμά εργοδότης να φέρει απολύσεις, αλλαγές συμβάσεων, απλήρωτες υπερωρίες, να συναντά τείχος από αποφασισμένους εργαζόμενους, κύμα έμπρακτης αλληλεγγύης από άλλα σωματεία. Ακόμη περισσότερο, σε κάθε χώρο δουλειάς να διαμορφωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους πλαίσιο αιτημάτων, με βάση το τι είναι σήμερα αναγκαίο, και όχι με βάση τον ρεαλισμό των στόχων της εργοδοσίας».

«Τώρα να μπούμε ακόμα πιο μπροστά με αφορμή και τη ΔΕΘ για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου εργατικών σωματείων που θα κλιμακώνει την πάλη», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας ότι «μόνο το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, να βάλει εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας, να αποσπάσει κατακτήσεις, να ανοίξει τον δρόμο για ριζικές αλλαγές, προς όφελος του λαού και των εργαζομένων.

Σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να οργανώσουμε την πάλη μας με σύνθημα: Ολοι στα συνδικάτα! Για να ξηλωθούν οι αντεργατικοί νόμοι, να παλέψουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα».

Εισηγητικά, αλλά και από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων, τονίστηκε ότι η μάχη που θα δοθεί είναι απαιτητική και δύσκολη γι' αυτό χρειάζεται καλό σχέδιο, καλός συντονισμός δράσεων και πρωτοβουλιών, άμεση παρέμβαση σε κάθε εργοδοτική επίθεση. Οπως ειπώθηκε, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, άμεσα θα πρέπει να συνεδριάσουν τα ΔΣ, να οργανωθούν μαζικές ΓΣ, που να αγκαλιάζουν και νέους εργαζόμενους. Να καταλήξει κάθε σωματείο, κάθε επιτροπή σε ένα πλούσιο σχέδιο δράσης, να εμπνεύσει για τη δυνατότητα και την προοπτική που ανοίγει ο οργανωμένος αγώνας.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν χέρι στα σωματεία σημείωσε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο Νίκος Τζανέτης πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ), ο οποίος απολύθηκε από την εταιρείας «Edilmac», με τις πλάτες της «Ελληνικός Χρυσός». (Δείτε εδώ βίντεο)

 






902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου