Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μια εικόνα, χίλια ψέμματα!

Μια εικόνα, χίλια ψέμματα!
Δεν είναι η πρώτη φορά. Η προπαγάνδα των ΗΠΑ ποτέ δεν δίστασε να αλλοιώσει -ή και να βιάσει- την πραγματικότητα, αν η πραγματικότητα δεν συμφωνούσε με τα σχέδια της. Όλοι θυμόμαστε την φωτογραφία τού περίφημου κορμοράνου, ο οποίος υποτίθεται πως ψόφησε βουτηγμένος στα πετρέλαια των εγκαταστάσεων που ανατίναζε ο Σαντάμ αλλά που στην πραγματικότητα έχασε την ζωή του στις ακτές τής ισπανικής Γαλικίας.

Αυτή η προπαγάνδα, λοιπόν, επανέρχεται για να "κατακεραυνώσει" τις απανθρωπιές της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα. Μόνο που τούτη την φορά είναι τόσο χοντροκομμένη ώστε την πήραν χαμπάρι και οι πέτρες. Πάμε λοιπόν να γελάσουμε, με την βοήθεια του ιστοτόπου Dawg's blawg, από τον οποίο προέρχεται όλο το υλικό που ακολουθεί:

Αριστερά, η διαδηλώτρια λέει κλαίγοντας στον ματατζή: "Εσύ κι εγώ είμαστε βενεζουελανοί, αγόρι μου". Δεξιά, την προηγούμενη Τετάρτη, η ίδια διαδηλώτρια βρέθηκε στην ίδια δύσκολη θέση στην Βουλγαρία.


Αριστερά: από διαδήλωση στην Αργεντινή - Δεξιά: από τα επεισόδια στην Βενεζουέλα
Αργεντινή-Βενεζουέλα, ένα τσιγάρο δρόμος για την γιαγιά με το στυλιάρι.




Αριστερά, την 12/02/2014, ανεβαίνει στο Τουίττερ η φωτογραφία ενός διαδηλωτή χτυπημένου από τις δυνάμεις καταστολής του Νικόλα Μαδούρο. Δεξιά, πριν 10 μήνες ακριβώς, ο ίδιος άνθρωπος είχε πάθει ακριβώς τα ίδια.



Άλλος ένας "διαδηλωτής", ο οποίος τρώει το ίδιο βρομόξυλο κάθε δέκα μήνες. Η αριστερή φωτογραφία δημοσιεύθηκε στις 24 Απριλίου πέρυσι, η δεξιά δημοσιεύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου εφέτος.


Αριστερά: Ογκωδέστατη "αντικυβερνητική διαδήλωση" στην Βενεζουέλα - Δεξιά: Ογκωδέστατη λιτανεία. Για δες!



Αριστερά: Άλλη μια φωτογραφία στο Τουίττερ, η οποία -όπως η πιο πάνω- "πρέπει να κάνει τον γύρο του κόσμου". Μόνο που το ΑλΤζαζήρα επιμένει (δεξιά) ότι προέρχεται από παλιότερη φοιτητική διαδήλωση στην Χιλή.


Αριστερά: "Αυτή είναι η Βενεζουέλα... είναι το Κεντρικό Νοσοκομείο του Μαρακάυ!! Για ποια επανάσταση μιλάμε;"
Δεξιά: Νοέμβριος 2012. Η ίδια φωτογραφία, με τα παραπεταμένα μωρά, από τις Ονδούρες.

Ωραίο στήσιμο! Μόνο που η φωτογραφία τραβήχτηκε χιλιάδες μίλια μακρυά από την Βενεζουέλα.
With love from Singapore!

Εξαγωγή επανάστασης! Τον Δεκέμβριο του 2011 στην Αίγυπτο (δεξιά), τώρα και στην Βενεζουέλα!



Δεξιά, μια φωτογραφία-μαϊμού (αποδεδειγμένα!) υποτίθεται ότι καταγγέλλει τις βαρβαρότητες του συριακού στρατού σε βάρος αμάχων στο Χαλέπι. Αριστερά, το μαϊμούδισμα επεκτείνεται και στην Βενεζουέλα! Μη πάει τζάμπα τόσος κόπος!

Και τώρα το καλύτερο όλων:

"Φασίστες αστυνομικοί" τής Μπολιβαριανής Επανάστασης κλωτσάνε τον...Λουκάνικο!!! Ντροπή τους!

Αναρτήθηκε από Cogito ergo sum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου