Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η αναβάθμιση...


Αποφασισμένη να παίξει ενεργότερο ρόλο στα Βαλκάνια εμφανίζεται η κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης Κοτζιά στην ΠΓΔΜ. Είναι βέβαιο ότι στη δημοσιότητα βγαίνουν ελάχιστα απ' όσα πραγματικά συμβαίνουν στο παρασκήνιο, κρίνοντας από τις πληροφορίες που θέλουν το ελληνικό ΥΠΕΞ να ετοιμάζει επίσης πρωτοβουλίες για επαφές με την αλβανική κυβέρνηση, όπως και μεσολάβηση ανάμεσα σε Σερβία και Κόσσοβο, για την οποία μάλιστα λέγεται ότι βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ, σχετικά με τη συμφωνία για τη βάση της Σούδας, ενώ σοβαρά φαίνεται πως απασχολεί και η τύχη των πυρηνικών κεφαλών που διατηρούν οι Αμερικανοί στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις και μιλώντας για την Ελλάδα από την οπτική των συμφερόντων της Γερμανίας και της ΕΕ, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα αναγνώρισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «η στρατηγική σημασία της Ελλάδας ως νοτιοανατολικού πυλώνα της ΕΕ έχει μάλλον αυξηθεί, ενώπιον των γεωπολιτικών αναταράξεων και των δύσκολων καταστάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

... και το «μάρμαρο»
 
Είπε και κάτι άλλο ο πρέσβης. Οτι «είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει κανείς σε κάποιον (Ελληνα) που πρέπει να βγάλει τον μήνα με 300 ευρώ, ότι αυτό συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών». Δηλαδή, οι εργώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης για γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας αναγνωρίζονται από τους Ευρωπαίους και υπερατλαντικούς συμμάχους της λόγω και της συγκυρίας στην ευρύτερη περιοχή και, την ίδια ώρα, ο λαός συνεχίζει να πληρώνει το «μάρμαρο», με τη βαθύτερη εμπλοκή σε μεγαλύτερους κινδύνους και ανταγωνισμούς και βέβαια με ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, που τον καταδικάζει στη φτώχεια.

Ξέπλυμα
 
Εχει αφιερώσει χιλιάδες λέξεις και δεκάδες σελίδες, όχι απλά για να ξεπλύνει, αλλά για να διαφημίσει τη δράση της φασιστοσυμμορίας, της εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε μερικά χαρακτηριστικά: Γριούλες που πάνε συνοδευόμενες από χρυσαυγίτες στο ΑΤΜ για να πάρουν τη σύνταξη, αφιερώματα σε «παιδικούς σταθμούς» και «κάμπινγκ» της ναζιστοσυμμορίας, παρουσίαση του σχεδίου για «εταιρείες σεκιούριτι» με χρήματα από την κρατική επιδότηση της εγκληματικής οργάνωσης... Επίσης, ρεπορτάζ «λάιφ στάιλ» με φωτογραφίες πρωτοκλασάτων φασιστόμουτρων σε στιγμές χαλάρωσης, με τη σβάστικα στο μπράτσο... Ολα τα παραπάνω θα τα βρει κανείς στις σελίδες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Δεν πέφτουμε, λοιπόν, από τα σύννεφα, που η ίδια φυλλάδα αποτέλεσε τις τελευταίες μέρες ένα από τα πρώτα βιολιά του αντικομμουνισμού: Ενημέρωσε το κοινό της για τους «μισθούς Στάλιν», για την Ζωή Λάσκαρη που την «άφησαν ορφανή οι σταλινικοί στην Κατοχή», ενώ πριν από λίγες μέρες έκανε λόγο για συντάξεις «σοβιετίας»... Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι σηκώνουν τη σημαία του αντικομμουνισμού, με προμετωπίδα τη σταλινολογία, παίρνουν εργολαβία και την πολύμορφη διαφήμιση του φασισμού. Ετσι γινόταν κι έτσι θα συνεχίσει να γίνεται: Aντικομμουνισμός και φασισμός είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.

Φίλοι
 
Μια από τις εφημερίδες που στηρίζουν με τα μπούνια την κυβέρνηση και τις μέρες αυτές αυτοδιαφημίζονταν περίπου ως «κόλαφος» σε όσους εξισώνουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό, φιλοξένησε στη σαββατοκυριακάτικη έκδοσή της μια σειρά από άρθρα, στα οποία έβρισκε κανείς τις εξής απόψεις: Ο σταλινισμός υπήρξε ένα από τα σκληρότερα και δολοφονικότερα αστυνομικά κράτη όλων των εποχών και σκότωσε περισσότερους κομμουνιστές απ' ό,τι οι φασίστες. Στην Ελλάδα, ο σταλινισμός εξήγαγε τον αδελφοκτόνο διχασμό. Ο κομμουνισμός έπεσε θύμα πειρατείας από τον Στάλιν. Ούτε ΗΠΑ - ούτε ΕΣΣΔ, η βασική ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Τσιγγάνοι και ομοφυλόφιλοι διώκονταν από το σταλινικό καθεστώς, όπως και από το ναζιστικό, ενώ οι μαύροι την γλίτωσαν επειδή τέτοιοι δεν μετανάστευσαν στην ΕΣΣΔ. Τι παραπάνω να προσθέσουμε εμείς; Αν ο ...κομμουνισμός έχει τέτοιους φίλους, τι να τους κάνει τους (αντικομμουνιστές) εχθρούς;

Διαφάνεια
 
Κανονικό «πανηγύρι» έχουν στήσει οι μονοπωλιακοί όμιλοι μπροστά στις γερμανικές εκλογές, χρηματοδοτώντας με μεγάλα ποσά τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, προσβλέποντας, από τη μια, στην «εύρυθμη» λειτουργία του αστικού πολιτικού συστήματος και, από την άλλη, σε «ευνοϊκότερη» μεταχείριση των ιδιαίτερων συμφερόντων τους από την επόμενη κυβέρνηση ή/και την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, μεγαλομέτοχοι της BMW διέθεσαν από 100.000 ευρώ στους Χριστιανοδημοκράτες και στους Φιλελεύθερους, η αυτοκινητοβιομηχανία «Daimler» χορήγησε από 100.000 στους σοσιαλδημοκράτες και στο κόμμα της Μέρκελ, ο μονοπωλιακός όμιλος στην Υγεία, «Helios», έδωσε 300.000 ευρώ στους Φιλελεύθερους κ.ά. Μέχρι και το - εκτός Βουλής - FDP, το οποίο πλασάρεται ως επίδοξος κυβερνητικός εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών, έχει δεχτεί φέτος χορηγίες άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο σύστημα «χορηγιών» στα αστικά κόμματα από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες εφαρμόζεται και στις ΗΠΑ. Μιλάμε, δηλαδή, για την αποθέωση της διαπλοκής των μονοπωλίων με τα κόμματά τους, προπάντων όμως με ...διαφάνεια.



Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου