Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα! – Δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Καναδά




Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί μπροστά στην τελευταία επίθεση εναντίον του λαού της Βενεζουέλας που οργανώνεται και υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Σεβαστείτε την κυριαρχία και την αυτοδιάθεση της Βενεζουέλας!

Την 23η Φλεβάρη πραγματοποίηθηκαν πορείες στον Καναδά με σύνθημα ”Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα”. Οι παρακάτω εικόνες και αρκετά μεγάλο κομμάτι της προκήρυξης προέρχονται από αυτήν του Τορόντο.

 

 


 

 

 

 

 

 


Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί μπροστά στην τελευταία επίθεση εναντίον του λαού της Βενεζουέλας που οργανώνεται και υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο Τορόντο, την 23 Φλεβάρη, συμμετέχουμε στις περισσότερες των 130 δράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο με σύνθημα “Όχι πόλεμος στη Βενεζουέλα”.

Πριν από ένα μήνα, η αναγνώριση από τον Καναδά και τις ΗΠΑ της αντοπολίτευσης του Juan Guaido, ως Προέδρου της Βενεζουέλας, όπως και οι κυρώσεις και η κλιμάκωση της υλικής υποστήριξης των δυνάμεων του αποτελούν προσβλητικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, της εθνικής κυριαρχίας. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και κινδυνεύει να κλιμακωθεί περαιτέρω καθώς ο Trump συνεχίζει να απειλεί με στρατιωτική επέμβαση. Ο Nicolás Maduro είναι ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ο οποίος εκλέχτηκε δύο φορές από το λαό σε μια διεθνώς παρατηρημένη εκλογική διαδικασία.

Τα ιδιωτικά καναδικά μέσα ενημέρωσης και ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, CBC, υποστηρίζουν την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα. Απευθύνουμε έκκληση στο λαό του Καναδά να θυμηθεί τις συκοφαντίες κατά των χωρών και των ηγετών που έληξαν τις αμερικανικές εισβολές. Στη συγκέντρωση στο CBC εκθέτουμε τα ψέματα πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος των ΗΠΑ και διασφαλίζουμε ότι θα ακουστει η φωνή της πλειοψηφίας του λαού της Βενεζουέλας.

Η ανάπτυξη καναδικών μεταλλευτικών, τραπεζικών και άλλων τομέων στη Λατινική Αμερική ώθησε την Οτάβα σε μια πιο επιθετική στάση στην περιοχή. Πολλές από τις πολυεθνικές εταιρείες με έδρα τον Καναδά που καθοδηγούν αυτά τα εγκλήματα, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τους πόρους της Βενεζουέλας, έχουν γραφεία στη Bay Street. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε να πορευτούμε στην οικονομική περιοχή του Τορόντο για να ζητήσουμε να παραμείνουν οι φυσικοί πόροι στο λαό της Βενεζουέλας.

Οι συμμετέχοντες και οι οργανώσεις του «Όχι πόλεμος στη Βενεζουέλα», στο Τορόντο, ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας, να άρει τις κυρώσεις και να σταματήσει να θέτει τις βάσεις για στρατιωτική παρέμβαση.

CBC: σταματήστε τα ψέματα! Bay street: δεν είναι χρυσός σας, δεν είναι πετρέλαιο σας, κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!

Σεβαστείτε την κυριαρχία και την αυτοδιάθεση της Βενεζουέλας!

 

 

 

 



Υπογράφουν

Venezuela Solidarity Latin American and Caribbean Solidarity Network – LACSN
Socialist Action
NDP Socialist Caucus/caucus socialiste du NPD Toronto Association for Peace and Solidarity
Canadian Peace Congress
Hugo Chavez Front Communist Party of Canada – Toronto Clubs
Young Communist League – YCL – Ligue de la jeunesse communiste (Canada)
Global Afrikan Congress
Casa Salvador Allende
Louis Riel Bolivarian Circle

 http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου