Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



H Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζόμενων      Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης,
σας καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την

 Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019, στις 10:30 το πρωί μπροστά στα γραφεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (3ης ΥΠΕ), απέναντι από το ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) Αριστοτέλους.

Διεκδικούμε :
·       
  •  Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
  •        Δωρεάν παροχή φαρμάκων σε όσους τα έχουν ανάγκη.
  •        Κατάργηση της κράτησης 6%, για την υγεία, στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις.
  •        Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της πόλης.
  •    Κτιριακή αναβάθμιση όλων των μονάδων Υγείας, εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους και επάρκεια σε αναλώσιμα υλικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ        Ν.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
www.syntaxio.blogspot.com    -----    e-mail:suntax.ika@gmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι.
Την κατάσταση στην λειτουργία των Νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας της πόλης μας, την διαπιστώνει κάθε εργαζόμενος και κάθε συνταξιούχος, όταν χρειαστεί να του παρασχεθούν υπηρεσίες περίθαλψης και υγείας, για το όποιο σοβαρό, ή λιγότερο σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει.
Τα Νοσοκομεία λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις τόσο σε γιατρούς, νοσηλευτικό και τεχνικό  προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό και υλικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύ σοβαρά προβλήματα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών. Ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα περιστατικά  φτάνει έως και τις επτά (7) ώρες. Στα τακτικά ιατρεία τα ραντεβού μπορεί να φτάσουν και τους 15 μήνες, ενώ για κάποια χειρουργικά περιστατικά η αναμονή να φτάσει ακόμα και τα δυο (2) χρόνια ενώ  Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένουν κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής για την υγεία, που συνεχίζει να εφαρμόζει και η σημερινή Κυβέρνηση, που για το 2018 μείωσε τις δαπάνες για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 363 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2017, ενώ για το 2019  τις διατηρεί στα επίπεδα του 2018, με διαπιστωμένο ότι οι ανάγκες του πληθυσμού της χώρας σε υπηρεσίες υγείας αυξάνονται.
Το πρόβλημα αυτό της πολύμηνης  αναμονής από τη μία και η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του όποιου προβλήματος υγείας αντιμετωπίζει ο ασθενής από την άλλη, τον αναγκάζουν να καταφεύγει, όταν το μπορεί, στην αγορά υπηρεσιών υγείας, είτε από τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, είτε από τις ιδιωτικές μονάδες υγείας, πληρώνοντας από το πενιχρό του εισόδημα.
Επιπρόσθετα η μείωση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων αποτελεί έναν ακόμα σοβαρό βραχνά για το εισόδημα των συνταξιούχων, το οποίο σε πολλούς δεν φτάνει για την αγορά τους.
Συνάδελφοι συνταξιούχοι.
Πληρώσαμε σε ολόκληρο τον εργασιακό μας βίο τις υπηρεσίας υγείας που έχουμε ανάγκη σαν συνταξιούχοι. Εξακολουθούμε να πληρώνουμε αδρά για την παροχή υπηρεσιών υγείας με το 6% της κύριας και το 6% της επικουρικής μας σύνταξης, κάθε μήνα, χωρίς να έχουμε δωρεάν φάρμακο και δωρεάν νοσηλεία, αν και όποτε την χρειαστούμε, χωρίς να έχουμε καν ένα δωρεάν εμβόλιο για τη γρίπη.
Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι φροντίζει η Κυβέρνηση να πετύχει, αυτό που έλεγε στους εταίρους της, ότι δεν θα αποτελούμε στο μέλλον κόστος για το ασφαλιστικό σύστημα, αφού δεν θα ζούμε πολύ μετά τα 70 μας χρόνια.
Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), που έθεσε σε εφαρμογή η Κυβέρνηση, με τον τρόπο που είναι στελεχωμένες και με τον τεράστιο αριθμό του πληθυσμού που πρέπει να εξυπηρετούν, οδηγούν στην υποβάθμιση και όχι στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που έχουμε ανάγκη.
Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.
Η παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους συνταξιούχους.
Γι αυτό η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, σας καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019, στις 10:30 το πρωί μπροστά στα γραφεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (3ης ΥΠΕ), απέναντι από το ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) Αριστοτέλους.

Διεκδικούμε :
  •       Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
  •      Δωρεάν παροχή φαρμάκων σε όσους τα έχουν ανάγκη.
  •       Κατάργηση της κράτησης 6%, για την υγεία, στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις.
  •       Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της πόλης.
  •       Κτιριακή αναβάθμιση όλων των μονάδων Υγείας, εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους και επάρκεια σε αναλώσιμα υλικά.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ στις  10:30  π.μ.   
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ της  3ης  ΥΠΕ στην Αριστοτέλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου