Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Μαζική καταδίκη της επίθεσης φασιστοειδών σε προσφυγόπουλο (VIDEO-ΦΩΤΟ)





Με μία μαχητική και μαζική πορεία, ο λαός της Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές μαζικοί φορείς και σύλλογοι φοιτητών καταδίκασαν την ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών σε προσφυγόπουλο που συνέβη την περασμένη Τετάρτη 6 Νοέμβρη, όταν ο μαθητής πήγαινε στο σχολείο του. 

Η πορεία κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης με αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως: «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Πόλεμοι - φτώχεια - ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός».

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση μίλησαν ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ευόσμου - Κορδελιού και μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης - Συκεών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μπάμπης Βέλλης.


Ο Θ. Κοκονάς καταδίκασε την ρατσιστική επίθεση, κάνοντας λόγο για αποτρόπαια κίνηση που καμία σχέση δεν έχει με την αλληλέγγυα στάση του ελληνικού λαού απέναντι στους κατατρεγμένους.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ανέφερε:

«Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων που οργανώνουν ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ με σκοπό να εκμεταλλευτούν τον πλούτο της περιοχής (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.ά.). Κατέφυγαν στη χώρα μας στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις βόμβες που απειλούσαν τη ζωή τους.

Στη πατρίδα μας φιλοξενούμε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς, όπου και πάλι μπροστά στο κέρδος, αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι 2ης κατηγορίας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, στριμωγμένοι σε γκέτο ή παρατημένοι στα χέρια διάφορων ΜΚΟ και χωρίς δικαίωμα να κατευθυνθούν στον τόπο που θέλουν και που πιθανόν να έχουν συγγενείς.
,
Η παραπάνω κατάσταση δίνει χώρο σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές, σε φασιστικούς - ναζιστικούς θύλακες, με ξεπερασμένες αντιεπιστημονικές αντιλήψεις και ιδεολογήματα περί ασθενειών, περί άλλης κουλτούρας, για να σπείρουν το απάνθρωπο φυλετικό, αλλόθρησκο και ρατσιστικό μίσος, όχι μόνο στη συνείδηση των ενήλικων γονιών, αλλά και στην "ψυχή" των ανήλικων μαθητών.

Μιλάμε για παιδιά, θύματα της ανοιχτής πολεμικής επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ στις χώρες της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Εγκλωβίστηκαν εδώ από τις απαράδεκτες πολιτικές της ΕΕ στις οποίες ενεργό ρόλο διαδραμάτισε και η τωρινή αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση».

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την λειτουργία 304 νέων τάξεων υποδοχής εκπαίδευσης προσφυγόπουλων για το σχολικό έτος 2019-2020 κάλεσε τους συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων να συνεχίσου να δείχνουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικώντας άμεσα μέτρα που αφορούν το ζήτημα της εκπαίδευσης όλων των παιδιών που βρίσκονται στη χώρα.

Από την πλευρά της Σίσυ Πολυκάρπου, μέλος της  Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στην παρέμβασή της τόνισε: «(...) Εχθροί μας δεν είναι οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, αλλά το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι μεγάλοι αυτού του κόσμου που διαλύουν χώρες και λαούς για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς τους. Εναντιωνόμαστε στην επέκταση συμφωνίας για τις βάσεις, δεν δεχόμαστε να γίνει η χώρα μας ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και με τις παρεμβάσεις των ΜΚΟ σε σχολεία και hot spots».









902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου