Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Το θράσος της κυβέρνησης απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς δεν έχει όρια



Του Νίκου Χονδρόπουλου*

Περίτρανη απόδειξη έγγραφο της διοίκησης του Νοσοκομείου Σωτηρία που απαιτεί από τους γιατρούς του Νοσοκομείου να κάνουν εφημερίες άνω του πλαφόν των 7 εφημεριών το μήνα λόγω «αυξημένων αναγκών» από την πανδημία. Και προφανώς θα τους πληρώσει όταν, όπως, άμα και πάντα από τα έσοδα των νοσοκομείων...

Την ίδια στιγμή χιλιάδες γιατροί είναι αδιόριστοι και περιμένουν σε λίστες αναμονής και επικουρικά, δεν μπορούν να πάρουν τίτλο ειδικότητας γιατί εξαναγκάζονται να κάνουν αγροτικό, δουλεύουν με άθλιες έκτακτες συμβάσεις 4μήνου λόγω πανδημίας, φεύγουν στο εξωτερικό και όσοι λίγοι ειδικοί και ειδικευόμενοι απομένουν στα νοσοκομεία, πολύ καιρό πριν την πανδημία εξαντλούνται με τεράστιο αριθμό εφημεριών που θέτουν σταθερά σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά και τους ασθενείς τους


Τι αποδεικνύει αυτό το έγγραφο της Διοίκησης του Σωτηρία; Ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει φράγκο για μόνιμες προσλήψεις, για να επανδρώσει τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία.

Αντίθετα επιβάλει να παραδώσουμε ψυχή τε και σώματι, να κάνουμε το νοσοκομείο δεύτερο σπίτι μας, προκειμένου να βγει η δουλειά με αυτούς τους όρους της τρομερής υποστελέχωσης!

Κανείς να μην ξεχάσει ότι στο ίδιο νοσοκομείο, το Σωτηρία, σουλατσάριζαν κυβερνητικά στελέχη πριν μερικούς μήνες μαζί με εφοπλιστές και βιομηχάνους, σαν τους πλασιέ για να διαφημίσουν δωρεές σε μάσκες και αναλώσιμα μπροστά στις κάμερες.

Καμία όμως στημένη διαφήμιση δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια και τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί καθημερινά, χρόνια τώρα, και ακόμη περισσότερο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας!

Δεν πάει άλλο! Να κόψουν το λαιμό του και να προσλάβουν τώρα γιατρούς πριν να είναι πολύ αργά!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι ασθενείς τους δε θα γίνουμε θυσία στο βωμό της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα!

* Ο Ν. Χονδρόπουλος είναι γιατρός στο Σωτηρία

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου