Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑΣ Μεγαλη διαδηλωση στην Αθηνα για μετρα προστασιας του λαου (VIDEO - ΦΩΤΟ) 13:16




Τις φωνές τους και τις διεκδικήσεις τους ένωσαν εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Πάτρας και της Αττικής, σε μια μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, βάζοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων την προστασία της ζωής τους και την απαίτηση για σύγχρονα δικαιώματα. 

«Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται! Δεν θα γίνει η ζωή μας θυσία για τα κέρδη των λίγων», το μήνυμα που ακούστηκε δυνατά στο Σύνταγμα. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι και φορείς της Πάτρας, μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και του Εργατικού Κέντρου ξεκίνησαν με όλα τα μέσα από την πόλη για να διαδηλώσουν στην Αθήνα. Στην πλατεία Συντάγματος συναντήθηκαν με χιλιάδες εργαζόμενους και φορείς της Αττικής, οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα να μη κινδυνεύουν όταν χιονίζει, όταν έχει ζέστη ή όταν βρέχει, παλεύουν να μη χαθεί κανένα μεροκάματο από τις μέρες που η κυβέρνηση ανακήρυξε ως «αργία», για να σπάσει στην πράξη η εργοδοτική αυθαιρεσία που τις ημέρες της κακοκαιρίας σε πολλές περιπτώσεις καλούσε τους εργαζόμενους για εργασία αγνοώντας τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

Χιλιάδες λαού από Αττική και Πάτρα διεκδίκησαν άμεσα αιτήματα ανακούφισης, για την προστασία της υγείας και της ζωής τους τόσο από την πανδημία όσο και από τις φυσικές καταστροφές. Για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, είτε αυτά αφορούν τις φυσικές καταστροφές, είτε αφορούν τα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Έθεσαν στο επίκεντρο τις διεκδικήσεις για:

- Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές, με επαρκή χρηματοδότηση, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

- Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές, για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.

- Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες.

- Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου