Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ Πανηγυρίζει για τα υπερκέρδη που θα φέρει στα μονοπώλια των ΗΠΑ ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη


Πηγή: gastrade.gr 
Πηγή: gastrade.gr

 

Με πανηγυρισμούς υποδέχθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ την ανακοίνωση της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης (FID) για την κατασκευή του πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή του έργου που αναμένεται να αποφέρει τεράστια κέρδη στις αμερικανικές εταιρείες LNG, σε μία περίοδο που η ζήτηση για εναλλακτικές ροές αυξάνεται, λόγω της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Ειδικότερα, μέσω Twitter, ο πρέσβης Πάιατ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και χαρακτήρισε την Απόφαση «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ενεργειακή ασφάλεια και το κλίμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», έννοιες πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο στόχος των Αμερικανών να μειώσουν τις ρωσικές εξαγωγές.

Σημειώνεται πως, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία Gastrade που αναπτύσσει το έργο, ανακοίνωσε ότι ελήφθη σήμερα η FID για την κατασκευή του πλωτού Τερματικού Σταθμού. Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας ενέκρινε ομόφωνα ότι όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του έργου έχουν εξασφαλισθεί και το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η λήψη της FID αποτελεί το τελευταίο αλλά πιο σημαντικό βήμα για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του σταθμού, που αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι υπέρ των λαϊκών νοικοκυριών που θα συνεχίσουν να ακριβοπληρώνουν τη θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα...

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου