Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Σήμερα η παρέμβαση για να μην ιδιωτικοποιηθεί το Στρατόπεδο Κόδρα


 

Παρέμβαση στη Βιολογική Αγορά, έξω από το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν σήμερα Σάββατο, 29 Γενάρη, οι Κομματικές Οργανώσεις Καλαμαριάς του ΚΚΕ απαιτώντας να μην παραχωρηθεί ο χώρος τους Στρατοπέδου σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις, «ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Κόδρα ανήκει σε όλους εμάς, στο λαό της Καλαμαριάς! Έπρεπε να είχε ήδη δοθεί και να αξιοποιούνταν για τις λαϊκές ανάγκες εδώ και δεκαετίες, να αποτελεί ανάσα πρασίνου και χώρος αναψυχής».

Υπενθυμίζουν πως τόσο η προηγούμενη, όσο και η νυν δημοτική αρχή, «που κόμπαζαν για την παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου στον Δήμο, έχουν ευθύνη, για το ότι δεν έχουν διεκδικήσει την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποτέλεσμα: αυτός ο σημαντικός πνεύμονας πρασίνου για την Ανατολική Θεσσαλονίκη να ρημάζει, αφού τον αντιμετωπίζουν ως "φιλέτο" για επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε αντίθεση με τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Και βέβαια τα όποια "συμφέροντα" έχουν το βλέμμα στραμμένο στο Παλατάκι και στην πλαζ για την οποία μάλιστα ζητούν ενοίκιο».

Ωστόσο, αναφέρουν, η νέα αρνητική εξέλιξη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του, «ακυρώνει τον χαρακτηρισμό του πρώην στρατοπέδου Κόδρα ως χώρο "αστικού πρασίνου", για εκτάσεις 20,5 στρεμμάτων, που την περίοδο της δικτατορίας είχαν παραδοθεί από το κράτος στον Αυτόνομο Οργανισμό Αξιωματικών».

Υπογραμμίζουν πως «αυτή η απόφαση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Προηγήθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα. Οι κομμουνιστές εκλεγμένοι με την "Λαϊκή Συσπείρωση" ανέδειξαν ότι είναι απαράδεκτο η κυριότητα του πρώην στρατοπέδου Κόδρα να γίνεται αντικείμενο "παζαριού" μεταξύ διαφορετικών κρατικών θεσμών με επιδίωξη ο καθένας να επωφεληθεί και σε κάτι. Ένα "παζάρι" που παίρνει χαρακτηριστικά μοιρασιάς της λείας των χώρων εντός του στρατοπέδου, πάντα συνοδευόμενα με τα "μεγάλα λόγια προσέλκυσης τουρισμού και οικονομικής ανάπτυξης"».

«Και για να μην ξεχνιόμαστε! Μιλάμε για το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο που λίγους μήνες πριν, η Δημοτική αρχή Δαρδαμανέλη , με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και των "λεγομένων ανεξάρτητων" Τεμεκενίδη και Περσίδη, συναίνεσε στην παραχώρηση της Μαρίνας σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ακόμα και για το χερσαίο κομμάτι της περιοχής» ξεκαθαρίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις ενώ προσθέτουν πως «η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποδεικνύει ότι το ιδιοκτησιακό παζάρι ανάμεσα σε κυβερνήσεις, Δήμο και Α.Ο.Ο.Α θα το πληρώσει ο λαός της Καλαμαριάς, καθώς πλέον οι συγκεκριμένες εκτάσεις μπορούν ελεύθερα να παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα, για δόμηση, επιχειρηματική δράση κλπ.».

Γι αυτό απαιτείται να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και επισημαίνουν πως πρέπει ο λαός της Καλαμαριάς «να γυρίσει τη πλάτη του απέναντι σε ένα εχθρικό κράτος, που όπως έδειξε και η πρόσφατη πείρα με την κακοκαιρία στην Αττική, λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά, μόνο για την προστασία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να γυρίσει τη πλάτη σε όλους τους επίδοξους σωτήρες. Και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι δεν πρέπει να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη είτε στους σημερινούς είτε στους προηγούμενους διαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας».

Καταλήγοντας τονίζουν πως «τώρα είναι η ώρα για δράση, μέσα από έναν μεγάλο συντονισμό σωματείων και φορέων της περιοχής. Διεκδικούμε:

  • Να αποδοθεί το σύνολο του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα στο Δήμο Καλαμαριάς.
  • Να φύγουν άμεσα οι εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ.
  • Να γίνει πάρκο - χώρος πρασίνου με δυνατότητα υποδοχής αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χαρακτηρισμένο ως Περιοχή Ειδικής Προστασίας. Επαρκή χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και λειτουργία του, χωρίς καμιά εμπορευματική λειτουργία».
902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου