Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

«Έφυγε» ο σ. Χάρης Κουτσουράς



Το ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του σ. Χάρη Κουτσουρά, που έφυγε, πρόωρα, σήμερα από τη ζωή.

Ο σ. Χάρης Κουτσουράς γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη, γιος καπνεργατών κι έγινε κι ο ίδιος εργάτης στη συνέχεια της ζωής του, οικοδόμος στο επάγγελμα. Από τα εφηβικά του χρόνια πήρε ενεργό μέρος στους αγώνες του λαού μας και γι’ αυτό διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.

Ο σ. Χάρης Κουτσουράς οργανώθηκε το 1962 στη Νεολαία της ΕΔΑ και στη Νεολαία Λαμπράκη με τη δημιουργία της, της οποίας διετέλεσε μέλος του Τομεακού Γραφείου της Οργάνωσης στην πόλη του. Τον Απρίλη του 1967 συνελήφθη και εξορίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο, μέχρι τον Ιούνη του 1968 και με την απόλυσή του, ανυποχώρητος από τις αρχές του, συμμετείχε στη συγκρότηση ομάδας νέων κομμουνιστών. Από το 1967 μέλος του ΚΚΕ, μέσα στις δύσκολες συνθήκες για το λαό και το κίνημά του από την επιβολή της δικτατορίας, τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του.

Με την απόφαση του ΚΚΕ για τη δημιουργία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, το 1968, ο σ. Κουτσουράς περνάει στη δουλειά της ΚΝΕ. 
Συλλαμβάνεται ξανά στα τέλη του 1968, περνά από στρατοδικείο και φυλακίζεται για 43 συνεχόμενους μήνες στις φυλακές Γεντί Κουλέ, Αβέρωφ και Κορυδαλλού στα χρόνια ‘69-’71 και στη συνέχεια στρατεύεται, τα χρόνια 1972-1974, υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία. Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού της Συμβουλίου της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης τα χρόνια 1975-1976.

Ο σ. Κουτσουράς ανέλαβε πολλές υπεύθυνες δουλειές για την ΚΝΕ και το Κόμμα στις Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Υπήρξε μέλος του ΔΣ και γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ‘67-’74.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά του, στην οικογένεια και σε όλους τους οικείους του σ. Χάρη Κουτσουρά.

Ανακοίνωση της ΕΠ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ


Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής της ΚΝΕ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην γυναίκα του Ρούλα, στα παιδιά του Μαρία, Σαββίνα και Θανάση και σε όλους τους οικείους του και τονίζουν:

«Ο σύντροφος Χάρης συνδύαζε τη μαχητική ανυποχώρητη στάση με τα χαρακτηριστικά του εργάτη λαϊκού αγωνιστή. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές για το Κόμμα και το κίνημα ήταν παρών και έδωσε αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στον οπορτουνισμό για να κρατηθούν τα κομμουνιστικά επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος».

Την Κυριακή η πολιτική κηδεία


Η κηδεία του Χάρη Κουτσουρά θα γίνει την Κυριακή 7 Οκτώβρη στις 4 μ.μ., στο Λουδία Θεσσαλονίκης και θα είναι πολιτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου