Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Έφυγαν με την ουρά στα σκέλια οι ναζί - Κασιδιάρηδες

 

 
 
Την Τετάρτη 22 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος η πανελλαδική συγκέντρωση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, ενάντια στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Διεκδικούν όχι μόνο την υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την αύξηση των μισθών και των συντάξεών τους. Διατράνωσαν τη θέλησή τους να αγωνιστούν μαζί με τον υπόλοιπο λαό.

Στη συγκέντρωση, που ήταν μαζική και μαχητική, παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Πέρρος.

Στο χαιρετισμό του ο Γ. Πέρρος τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) δεν διαφέρουν από τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος λαός μας. Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και την εργασία με αξιοπρέπεια. Απαίτησε να δοθούν τώρα αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κάλεσε το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας να πορευτεί με το εργατικό κίνημα, μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό στον αγώνα. Τόνισε ότι υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα για τα οποία αγωνίζεται το προσωπικό των ΣΑ, για:

  • Επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 καθώς και του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Καθιέρωση μισθολογίου που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες. Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, πρόνοια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
  • Μονιμοποίηση του συνόλου των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Μελανό σημείο της συγκέντρωσης η παρουσία των ναζιστών Κασιδιάρη και Γερμενή. Εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε προσκληθεί από τους διοργανωτές. Με την παρουσία τους αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι είναι ψεύτες και υποκριτές, αφού η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματική θέση την κατάργηση του συνδικαλισμού στα ΣΑ και τις ΕΔ. Οι διοργανωτές αμέσως κάλεσαν τους ναζιστές να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωση, οπότε και οι δύο ναζιστές έβαλαν την ουρά στα σκέλια και έφυγαν από τη συγκέντρωση.

Χρειάζεται οπουδήποτε εμφανίζονται οι νοσταλγοί - απόγονοι του Χίτλερ να συναντούν την καθολική κατακραυγή και την αποβολή από κάθε εκδήλωση και διαμαρτυρία. Οι ναζιστές – εγκληματίες, οι εκφραστές των συμφερόντων του κεφαλαίου να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν πουθενά. Να συναντούν την ομόθυμη καταδίκη τους, ιδιαίτερα από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η συγκέντρωση του προσωπικού των ΣΑ μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για μαζικότερες και μαχητικότερες κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το προσωπικό των ΣΑ θα πρέπει να έχει σταθερά στον προσανατολισμό του τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του, μαζί με τα αιτήματα του υπόλοιπου αγωνιζόμενου λαού. Είναι ανάγκη να βαδίσουν μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό στον κοινό δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων.

Να μην επιτρέψουν η κυβέρνηση να τους χρησιμοποιήσει για την καταστολή των αγώνων του λαού μας. Έχουν υποχρέωση να αναπτύξουν παραπέρα τους δεσμούς και την κοινή πάλη με όλους όσοι οραματίζονται ζωή με δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια, πολέμους και δυστυχία.  

Αναδημοσίευση από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - 24 Φλεβάρη 2017

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου