Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για το ξήλωμα πανό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου



Οι Τομεακές Οργανώσεις Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταγγέλλουν την τακτική της δημοτικής αρχής στο Δήμο Καλαμαριάς και τον δήμαρχο Γ. Δαρδαμανέλη, που επίμονα και συστηματικά βάζει εμπόδια στην πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής.

Στην άρνηση του να παραχωρήσει ο δήμος δημόσιους χώρους για διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων, έρχεται να προστεθεί και το ξήλωμα των πανό που τοποθέτησαν την Κυριακή 31/5 (ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος) μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κατά μήκος της παραλίας (από Στρατόπεδο Κόδρα μέχρι πρώην Νοσοκομείο «Παναγία») ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παραλίας Καλαμαριάς.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, σημειώνουν:


«Αυτό που πείραξε τη δημοτική αρχή δεν είναι το κρέμασμα των πανό γενικά και η αισθητική τους. Αν ήταν έτσι, θα απέτρεπε και την τοποθέτηση πανό κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του ίδιου του Δήμου Καλαμαριάς. Αυτό που αληθινά τους ενόχλησε είναι ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενημερώνουν και καλούν τον λαό της Καλαμαριάς σε διεκδίκηση για το έγκλημα που έχει ξεκινήσει να γίνεται στο παραλιακό μέτωπο με τις πρόσφατες αποφάσεις για τη Μαρίνα Αρετσούς.

Γελιέται οικτρά ο κ. Δαρδαμανέλης αν νομίζει ότι μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα ότι όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν για το παραλιακό μέτωπο, όπως ανέφερε σε πρόσφατη ανάρτησή του. Συμμάχους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και του εγκλήματος που ετοιμάζουν στην παραλία της Καλαμαριάς μπορεί εύκολα να βρει σε άλλα έδρανα, όχι όμως στο ΚΚΕ και στους δημοτικούς συμβούλους με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Στόχος τους είναι η επιβολή σιγής νεκροταφείου σε μια περίοδο που τα λαϊκά - εργατικά στρώματα δέχονται επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ ως συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικές που υλοποιεί και η διοίκηση του δήμου. Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι στην Καλαμαριά θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διεκδίκηση σύγχρονων δωρεάν δομών Πολιτισμού - Αθλητισμού - αναψυχής στον τόπο που ζούμε και αγαπάμε!».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου