Το πρόβλημα της μη καταβολής αποζημίωσης της πρακτικής άσκησης στους απόφοιτους των Σχολών Κατάρτισης ανέδειξε πάλι το ΚΚΕ, με σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.
Η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε λόγο για μια «απαράδεκτη κατάσταση», καθώς οι σπουδαστές για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους υποχρεούνται να κάνουν πρακτική άσκηση, η οποία, όμως, είναι τζάμπα. «Για ένα εξάμηνο προσφέρουν έργο», για το οποίο «δεν πληρώνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Είναι υποχρεωτική η εργασία για τη λήψη του πιστοποιητικού, αλλά είναι προαιρετική αμοιβή».
Επίσης, αναφερόμενη στη διεκδίκηση που πέτυχαν οι σπουδαστές με τους συλλογικούς αγώνες τους να κατοχυρωθεί με ΚΥΑ η αμοιβή της πρακτικής, αλλά και σε πλήθος επιστολών απόγνωσης και διαμαρτυρίας αποφοίτων και σπουδαστών, υπενθύμισε ότι παραμένουν απλήρωτοι απόφοιτοι, γιατί δεν εξασφαλίστηκαν ποτέ τα κονδύλια για την πληρωμή της πρακτικής και ότι υπάρχουν σπουδαστές που βρίσκονται στο δίλημμα να αργοπορήσουν την έναρξη της πρακτικής τους ή να εργάζονται παράλληλα με αυτήν.
Σε αυτό το φόντο, η Αφρ. Κτενά κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει μια οφειλόμενη και ξεκάθαρη απάντηση για το τι προτίθεται να κάνει, προκειμένου να πληρωθούν άμεσα όλοι οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει την επιδοτούμενη πρακτική.