Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Καταδικάζει το νέο βήμα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα


Από συνάντηση αλληλεγγύης που έγινε πέρσι στην Αβάνα
Από συνάντηση αλληλεγγύης που έγινε πέρσι στην Αβάνα
Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
 «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στα πλαίσια της πολιτικής των απαράδεκτων κυρώσεων και του αποκλεισμού ενάντια στην Κούβα, εφευρίσκει νέα προσχήματα και μεθοδεύει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα και τον λαό της.

Αυτήν τη φορά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντιδραστική κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε στην Κολομβία, προσπαθούν να εμπλέξουν την Κούβα σε λίστα με χώρες που δήθεν συνεργάζονται με την "τρομοκρατία", επικαλούμενοι πως στην Κούβα παραμένουν ορισμένα στελέχη του Κολομβιανού αντάρτικου κινήματος ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός), που βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο συνομιλιών με την προηγούμενη κυβέρνηση της Κολομβίας.


Ο αμερικανικός ισχυρισμός είναι ανυπόστατος και επικίνδυνος. Στο όνομα της καταπολέμησης της "τρομοκρατίας" έχουν γίνει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών ενάντια στους λαούς.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο αυτό βήμα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και απαιτεί να αρθούν όλα τα μέτρα του βάρβαρου οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού της Κούβας.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας και υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού της Κούβας και των άλλων λαών της περιοχής που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».

  • Στην ίδια την Κούβα, ο Ραούλ Κάστρο, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, επικεφαλής στρατηγός του Στρατού και από τους πρωταγωνιστές της γενιάς της Επανάστασης με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο, γιόρτασε την Τετάρτη 3 Ιούνη τα 89α γενέθλιά του, δεχόμενος τις ευχές τόσο του σημερινού Προέδρου Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούντες, όσο και ξένων ηγετών.
 
 
Ριζοσπάστης  Παρασκευή 5 Ιούνη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου