Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Απαίτησαν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της δυσοσμίας και της ρύπανσης (ΦΩΤΟ)



Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της δυσοσμίας στο Κορδελιό και τον Εύοσμο και να μπει φρένο στη νέα μονάδα της «Elpedison» απαίτησαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της περιοχής, οι οποίοι το απόγευμα της Παρασκευής συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο θεατράκι του πεζόδρομου στο Κορδελιό, που οργάνωσαν σωματεία και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Με την κινητοποίηση αυτή έδωσαν συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, όπως τα «ΕΛΠΕ» και η «ΤΙΤΑΝ», που για τα κέρδη τους θυσιάζουν την υγεία του λαού της περιοχής.

Με τα πανό που έγραψαν και ζωγράφισαν επιτόπου, με τα συνθήματά τους έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα και ενάντια στην καρκινογόνα καύση. Ενώ είπαν για άλλη μια φορά «όχι» στη «διαβούλευση» που στήνουν διάφοροι «πρόθυμοι» με στόχο το «ξεδόντιασμα» των αιτημάτων του λαού της περιοχής.


Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεων. Στολτίδης και ο Σωτ. Αβραμόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μίλησαν η Ειρήνη Σεϊτανίδου, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου, ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, η Γιώτα Βαρυτιμιάδου, εκ μέρους του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», και ο Γιώργος Τσαγκάρης, γραμματέας του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης.

Κατήγγειλαν ότι αντί να παίρνονται μέτρα ώστε να μειωθεί η ρύπανση στην περιοχή από τα «Ελληνικά Πετρέλαια», που βεβαιωμένα ευθύνονται για τη χρόνια δυσοσμία, ετοιμάζεται νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με χρήση φυσικού αερίου από την «Elpedison» και ταυτόχρονα μεθοδεύεται η αδειοδότηση καύσης απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ», κάνοντας ακόμη πιο επικίνδυνη την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η Ειρήνη Σεϊτανίδου διαμήνυσε ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με τις επικίνδυνες ουσίες που απειλούν την υγεία μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με εμάς και τις οικογένειές μας!». Κατήγγειλε το ρόλο παλιών και νέων διοικήσεων των δήμων της περιοχής που, όπως είπε, «έδειξαν από την αρχή την πρόθεσή τους απέναντι στα "ΕΛΠΕ". Είτε καλλιεργούν στάση αναμονής και συνεργασίας είτε προσπαθούν να διευκολύνουν την αδειοδότηση της νέας μονάδας».

Η Γιώτα Βαρυτιμιάδου κατήγγειλε ότι ο δήμος «αντί να πιέσει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας ασχολείται με το πώς θα επιβάλει χαράτσια στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους σπρώχνοντάς τους στις χορηγίες των βιομηχανιών».

Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης τόνισε ότι «η φυσική θέση ενός γονιού βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα, δίνοντας το παράδειγμα στις επόμενες γενιές. Δεν περιμένουμε ούτε λεπτό! Δεν μπορεί κανείς να παίζει με την υγεία των παιδιών».






902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου