Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

«Μοιράζει» φυτά η «ΤΙΤΑΝ» για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, την ώρα που προωθεί την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων


Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΘ «Παπανικολάου»
 
 
  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Σε διανομή φυτών στο προσωπικό του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» προχώρησε σήμερα, για να «τιμήσει» την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, η επιχείρηση «ΤΙΤΑΝ», η εταιρεία που πρόσφατα αδειοδοτήθηκε από την κυβέρνηση για την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων, γεγονός που έχει προκαλέσει τη λαϊκή αντίδραση στη Θεσσαλονίκη. 

Την ανησυχία του απέναντι σε αυτή την κίνηση εκφράζει το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», τονίζοντας ότι «η αναγνώριση της προσφοράς του υγειονομικού προσωπικού σε αυτές τις συνθήκες είναι σημαντική. Παρ' όλα αυτά, οι κινήσεις της "ΤΙΤΑΝ" για να "αναδείξει την κοινωνική της ευαισθησία" δεν μπορούν να ανατρέψουν τις επιπτώσεις από την προωθούμενη αδειοδότηση για την καρκινογόνο καύση απορριμμάτων από την εταιρεία.


Η εφαρμογή αυτής της "τεχνολογίας", που συγκρούεται με την έννοια της ανακύκλωσης, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων όχι μόνο της (ήδη υποβαθμισμένης) Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος καθώς στο περιβάλλον δεν υπάρχουν σύνορα. Αυτό καταδεικνύει και η αρνητική πείρα στο Βόλο και το Αλιβέρι.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η διαδικασία αδειοδότησης καύσης RDF - SRF από τον όμιλο "ΤΙΤΑΝ" ή οποιαδήποτε άλλη μονάδα.

Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας για τα κέρδη των επιχειρήσεων».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου