Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ξεκινάμε με αποφασιστικότητα, βάζοντας τον πήχη ψηλά!
 
 
Απ' αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά και στις συνοικίες της Θεσσαλονίκης η λειτουργία δικτύου συνδρομητών του «Ριζοσπάστη». Τον σχεδιασμό αυτό τον αποφασίσαμε πριν ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορονοϊού και η υλοποίησή του ξεκινάει μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνάει ο λαός, ξεπερνώντας μια σειρά από αντικειμενικά εμπόδια και δυσκολίες που συναντήσαμε.
 
Αυτό που μπαίνει μπροστά είναι η ανάγκη στις σημερινές συνθήκες να ανέβουν αποφασιστικά η μελέτη του «Ριζοσπάστη», η διάδοσή του στους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, αλλά και η διακίνησή του με όλους τους τρόπους στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Γιατί λόγω των εξελίξεων χρειάζεται να μείνουμε δυνατοί. Για να μείνουμε όμως δυνατοί, εκτός από την προστασία της υγείας μας και την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης χρειάζεται και το δυνάμωμα της σκέψης μας, η γνώση της αλήθειας, που περνάει και μέσα από το καθημερινό διάβασμα του «Ριζοσπάστη».

Γιατί υπάρχει ανάγκη να λογαριαστούμε από τώρα με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που στο όνομα της πανδημίας παίρνει μια σειρά από νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία η ίδια η πείρα μας από τη δεκάχρονη καπιταλιστική κρίση μάς λέει πως δεν είναι προσωρινά αλλά ήρθαν για να μείνουν.


Η πολιτική δράση, η συζήτηση, ο καθημερινός εξοπλισμός με τις θέσεις μας, η διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού, για μέτρα στήριξης και ανακούφισης της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, όχι απλά δεν αναστέλλονται, αλλά χρειάζεται να δυναμώσουν.
 
Αυτή η ανάγκη επιβεβαιώνεται καθημερινά και από την ίδια την πείρα της ΚΟ στη συζήτηση με τον κόσμο, από την καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τους φίλους και τον περίγυρο της Οργάνωσης, από τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» που συνεχίζεται με όλους τους τρόπους, δεδομένων των μέτρων προφύλαξης, φτάνοντας σε εργατικά σπίτια και χώρους δουλειάς.

Ο «Ριζοσπάστης» είναι το όπλο μας και στις σημερινές συνθήκες, για να γίνουμε πιο ικανοί στη διαπάλη, για να μάθει περισσότερος κόσμος την αλήθεια που οι άλλοι του κρύβουν, για να δυναμώσουν ο αγώνας και η διεκδίκηση. Μόνο η παρακολούθηση της αρθρογραφίας του «Ριζοσπάστη» τις τελευταίες μέρες αρκεί για να κατανοηθεί το πόσο σημαντικές είναι η καθημερινή του μελέτη και η διάδοσή του στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ποια άλλη εφημερίδα λέει την αλήθεια στο λαό για την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας, προβάλλοντας όλα τα μέτρα που είναι αναγκαίο να παρθούν, σε σύγκρουση με τις απόψεις που παρουσιάζουν αυτήν την κατάσταση στην Υγεία σαν «φυσικό φαινόμενο», που θέλουν να χρεώσουν τα όποια προβλήματα στην ατομική ευθύνη;
 
Ποια άλλη εφημερίδα προβάλλει σήμερα την απαράδεκτη κατάσταση σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, τις δίκαιες διεκδικήσεις των ταξικών σωματείων, κόντρα στη λογική που προβάλλουν αστικές εφημερίδες και ΜΜΕ ότι «ο ιός δεν ξεχωρίζει τάξεις», που επιδιώκει να περάσει πως όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από αυτήν την κατάσταση κάνοντας νέες θυσίες; Που θέλει να μας προετοιμάσει για να δεχτούμε να πληρώσουμε και αυτήν την κρίση;

Ποια άλλη εφημερίδα προβάλλει τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής η όξυνση των ανταγωνισμών, η όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ξεσκεπάζοντας τα ψέματά τους ότι η συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς αποτελεί παράγοντα «σταθερότητας» και «ασφάλειας»;

Με αισιοδοξία, μαχητικό πνεύμα και αποφασιστικότητα, λοιπόν, ξεκινάμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης το δίκτυο των συνδρομητών του «Ριζοσπάστη». Μας γεμίζει αισιοδοξία και ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεών μας το γεγονός ότι ήδη έχουμε ξεπεράσει κατά 80% το στόχο που είχαμε βάλει αρχικά. Είναι επίσης θετικό ότι μετράμε δεκάδες νέους καθημερινούς αναγνώστες του «Ριζοσπάστη», ότι ο αριθμός των συνδρομητών στη Θεσσαλονίκη ξεπερνάει τον περσινό καθημερινό μέσο όρο διακίνησης της εφημερίδας σε όλη την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Το γεγονός εξάλλου ότι ο «Ριζοσπάστης» θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί και όχι το μεσημέρι, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, θα διευκολύνει στο να διανέμεται έγκαιρα η εφημερίδα, να την έχουμε από το πρωί στα χέρια μας, για να την αξιοποιήσουμε στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στις σχολές. Δίνουμε λοιπόν τη μάχη για να διευρυνθεί το δίκτυο των συνδρομητών σε ακόμα περισσότερα μέλη και φίλους του Κόμματος το επόμενο διάστημα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε το επόμενο βήμα να είναι η επέκταση του δικτύου συνδρομητών σε περισσότερες περιοχές και πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.
 

Του
Γρηγόρη ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ*
* Ο Γρ. Κλιγκόπουλος είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
 
Ριζοσπάστης  Σάββατο 4 Απρίλη 2020 - Κυριακή 5 Απρίλη 2020  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου