Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Αφήνει ανοχύρωτο τον λαό και απογειώνει την ατομική ευθύνη

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Νέες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον υπουργό Υγείας μετά την αναζωπύρωση της πανδημίας και των κρουσμάτων, που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωση χθες, τα 5.500 κρούσματα ως αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει αφήσει αθωράκιστο το εθνικό σύστημα υγείας αλλά και χωρίς μέτρα τον λαό και τους εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς, σχολεία, μέσα μεταφοράς κ.α. 

Το μεσημέρι στη 1 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στις 6 το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Θ. Πλεύρη. Τα όποια μέτρα έχουν πέσει στο τραπέζι επικεντρώνονται κυρίως στην λογική της ενίσχυσης του αφηγήματος της «ατομικής ευθύνης», του διαχωρισμού των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και μη, και κυρίως της αξιοποίησης ενός απαραίτητου όπλου όπως είναι ο εμβολιασμός για να μην γίνουν άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία του λαού επειδή λογίζονται ως «κόστος». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εισηγήσεις για την αυστηροποίηση των μέτρων σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, κατά προτεραιότητα στις «κόκκινες» περιοχές. Επίσης επί τάπητος έχει τεθεί η αύξηση του αριθμού των rapid test που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι με δικά τους έξοδα κάθε εβδομάδα. Μία σκέψη είναι να απαιτούνται δύο test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τρία test για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων.  

Στον «αυτόματο πιλότο» της ατομικής ευθύνης...

Πηγή: Eurokinissi

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτά που θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας το απόγευμα, είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και για όλους, στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται τα μέτρα να επεκταθούν και στις «πορτοκαλί» περιοχές, αλλά αυτό ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση ανάγει για άλλη μία φορά, την ατομική ευθύνη και τα ατομικά μέσα προστασίας στο κύριο μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας, κρύβοντας τις δικές της πολιτικές ευθύνες για τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας που ήδη πιέζεται από το 4ο κύμα πανδημίας και αναμένεται να ενταθεί περισσότερο, και αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, αποφάσισε και πάλι να τον χρυσοπληρώσει μέσω του ΕΟΠΥΥ για κάθε κλίνη.

Παρουσιάζει ως λύση, τα 200 κρεβάτια με το αζημίωτο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης με τους γιατρούς να απαντούν ότι θα γεμίσουν από τις πρώτες μέρες ενεργοποίησής τους. Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει τραγική με τις ελλείψεις να διαμορφώνουν ξανά εφιαλτική κατάσταση.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου