Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Αντικομμουνισμός πολλαπλών χρήσεων

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Σήμερα πιστεύω ότι έκανα την πιο ιδεολογική μου ομιλία από την πρώτη μέρα που έγινα βουλευτής. Έδωσα απαντήσεις (...) για όλα αλλά ειδικά για την υπέροχη του καπιταλισμού επί του κομμουνισμού». Με αυτό το σχόλιο ο Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε στα προσωπικά του social media την σημερινή ομιλία στη Βουλή.

Όσο γελοίο (ξανά)ήταν το παραλήρημα του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον του κομμουνισμού, σε μια περίοδο που το σύστημα που υπερασπίζεται αναδύει όλη του τη σήψη και τη δυσωδία, με τις εκατόμβες των νεκρών της πανδημίας, με τη φτώχεια και την ακρίβεια, αλλά και με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη να διπλασιάζουν την περιουσία τους, άλλο τόσο γελοίο είναι να ταυτίζει τον κομμουνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διακυβέρνησή του. Άλλωστε μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, μαζί ψήφισαν κι εφάρμοσαν πλήθος αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων και ιδιωτικοποιήσεων, μαζί στήριξαν κι υλοποίησαν τις επικίνδυνες για το λαό συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

Η τακτική είναι γνωστή: Η ΝΔ αξιοποιεί τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να εμφανίσει ως «δικαιωμένη», την κοινή τους αντιλαϊκή στρατηγική, ενώ αξιοποιεί τον αντικομμουνισμό (επιχειρώντας να κολλήσει στον κομμουνισμό την ρετσινιά του ΣΥΡΙΖΑ...) με στόχο την ενίσχυση του κάλπικου δικομματικού καβγά. Τι άλλο πέρα από κάλπικος είναι ο καβγάς π.χ. για την «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», όταν μαζί - εν είδει ομερτά - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για το στοιχειώδες, να μην διορίζεται δηλαδή η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση;

Και τελικά που κατέληξε η «ζωηρή» αντιπαράθεση του Γεωργιάδη με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Να τσακώνονται για το πλαφόν στα pcr test (47 ο ένας - 25 ο άλλος), δηλαδή για το ποσοστό κέρδους των επιχειρηματιών της υγείας και για το πώς θα πληρώσει ο λαός, όταν το ελάχιστο που θα έπρεπε να γίνει σήμερα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος του λαού θα ήταν η επίταξη του ιδιωτικού τομέα προκειμένου όλα αυτά να παρέχονται εντελώς δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη.

Πάντως όταν οι φανατικοί υποστηρικτές του καπιταλισμού, προστρέχουν στα πεπραγμένα του... ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν επιχειρήματα κατά του κομμουνισμού (!!!), απλά δίνουν νέο νόημα στον όρο «επιχειρήματα απελπισίας»...

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου