Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Φαντάροι από Λήμνο: «Διαμαρτυρόμαστε, για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία»

 

Στρατός Λήμνος
Πηγή: Eurokinissi

 

Καταδικάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, που ήταν το αποτέλεσμα χρόνιων ανταγωνισμών με επίκεντρο την περιοχή. Οι ανταγωνισμοί για το φυσικό αέριο και τους δρόμους μεταφοράς του, αλλά και η περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, φούντωσαν τη φωτιά που σιγοέκαιγε για χρόνια.

Ως νέοι στρατευμένοι που υπηρετούμε την πατρίδα μας, διαμαρτυρόμαστε, για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η όλο και εντεινόμενη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο αποτελεί βασική ανησυχία των στρατευμένων, ύστερα και από την αποστολή στρατιωτικού υλικού με C-130 προς τη Πολωνία με κατεύθυνση την Ουκρανία, την παρουσία στην περιοχή για κάποιες μέρες του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου “Τρούμαν” αλλά και τις κοινές ασκήσεις με αμερικάνους στην Ξάνθη.

Η επιλογή της κυβέρνησης να εμπλέξει τον λαό μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό, στο όνομα ότι «είμαστε στρατιωτικά δεσμευμένοι σε ΝΑΤΟϊκες υποχρεώσεις» μας βρίσκει αντίθετους, αφού μετατρέπει τη χώρα πρώτα απ’ όλα σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε πιθανό στόχο, σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης. Ας μην ξεχνάμε πως και το ΝΑΤΟ είναι πολεμική μηχανή, και το έχει αποδείξει και με τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999, που πολλοί ξεχνάνε όταν αναφέρονται στον πόλεμο στην Ουκρανία ως «τον 1ο σε Ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σαν στρατιώτες που εκπληρώνουμε την θητεία μας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση και επομένως σε κάθε ιμπεριαλιστή. Η μόνη ελπίδα για ένα ειρηνικό μέλλον, με τους λαούς αδελφωμένους, είναι ο αγώνας ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ως νέοι στρατευμένοι δηλώνουμε:

Καταδικάζουμε την συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο

Διαμαρτυρόμαστε για την συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Ρωσίας!

Φαντάροι από Λήμνο

 alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου