Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Κινητοποίηση ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Κινητοποίηση έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αντιδημαρχία Καλαμαριάς πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα μαζικοί φορείς και σωματεία της περιοχής, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τοποθέτηση ταμπέλας οικοδόμησης σε οικόπεδα στην οδό Σοφούλη και Κολχίδος στο Καραμπουρνάκι. Στο σημείο αυτό, από την αρχή του χρόνου είχαν τοποθετηθεί λαμαρίνες και πινακίδες εργοταξίου, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/03/2023, στο πλαίσιο της χρόνιας προσπάθειας εμπορευματοποίησης και παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς σε πάσης φύσεως συμφέροντα.

Τα σωματεία και οι φορείς απαίτησαν με την κινητοποίησή τους την άμεση ανάκληση των οικοδομικών αδειών και την έναρξη διαδικασίας απαλλοτρίωσης των οικοπέδων, την απομάκρυνση των λαμαρινών και την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της περιοχής ώστε να γίνουν χώροι πρασίνου με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποδοθούν στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

«Αυτή τη λύση διεκδικούμε γιατί οι ζωές μας, η υγεία μας, τα σχολεία των παιδιών μας, οι χώροι που παίζουν, οι χώροι αναψυχής και πρασίνου, δεν μετριούνται με γνώμονα τα κέρδη αλλά τις ανάγκες μας για οξυγόνο, ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό, δημιουργικές διεξόδους» σημειώνει σε αντίστοιχη ανακοίνωση η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς, και προσθέτει: «Όποιοι και αν προσπαθήσουν να χτίσουν το παραλιακό μέτωπο, δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους εμποδίσουμε τώρα, όπως και τότε! Ήμασταν πολλοί και γινόμαστε ακόμη περισσότεροι!».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι εξής φορείς:

Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης «Μπουμπουλίνα», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς, Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», Σύλλογος Κατοίκων Καραμπουρνάκι «Ο Ποσειδώνας», Σύλλογος Πολίτων Κελλάριου Ορμου «Μικρό Εμβολο», Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία και Γονέων και Κηδεμόνων Αυτών «Ηλιάτορας», Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και τα ΣωματείαΤεχνικών Μισθωτών, Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα» και Εργαζομένων Φροντιστηρίων Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης - Β. Ελλάδας

Στην διάρκεια της κινητοποίησης απαίτησαν επίσης μονιμοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία της Καλαμαριάς και νέες προσλήψεις . Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς «Ως γονείς θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι σημαντικό για όλους μας η καθαριότητα στα σχολεία να μην υπολογίζεται με βάση το κόστος, αλλά με βάση την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας. Θέλουμε σχολεία καθαρά με βάση τις ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας, με εργαζόμενους που προσφέρουν με αξιοπρέπεια τις υπηρεσίες τους».

 





902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου