Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ» Η προστασία του παιδιού δεν είναι κόστος! Μέτρα τώρα για τη στήριξη των νέων γονιών

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ
 
Η κυβέρνηση με τις πλάτες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νεας Αριστεράς πουλάει «προοδευτικότητα»...

Στις αρχές Φλεβάρη φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση το νομοσχέδιο. Αναβλήθηκε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, όπου ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί

 

Συνεχίστηκε τις προηγούμενες μέρες η συζήτηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, με την κυβέρνηση να προτίθεται - σύμφωνα με διαρροές που έκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο - να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στις αρχές Φλεβάρη. Η παρουσίασή του είχε προγραμματιστεί για το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο αναβλήθηκε λόγω ασθένειας του πρωθυπουργού (διαγνώστηκε με γρίπη Α' Η1Ν1).

Από υπουργούς και στελέχη της ωστόσο, συνεχίστηκαν οι αισχρές επιθέσεις στο ΚΚΕ, το οποίο συκοφαντούν για αναχρονισμό. Από κοντά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της «Νέας Αριστεράς», που επιτίθενται με τα ίδια «επιχειρήματα» στο ΚΚΕ και βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση να εμφανίζεται ως ...προοδευτική και ως υπερασπιστής κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ στην πραγματικότητα τα διαλύει με τα αντιλαϊκά μέτρα της σε όλους τους τομείς.

Πληρωμένες απαντήσεις τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη σοσιαλδημοκρατία έδωσαν στελέχη του ΚΚΕ με τις παρεμβάσεις τους σε διάφορα ΜΜΕ. Ανέδειξαν ταυτόχρονα τις θέσεις του Κόμματος απέναντι στην κατάργηση του δικαιώματος του παιδιού στη μητρότητα και στην πατρότητα, αλλά και απέναντι στη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγής, όπως ανοίγει διάπλατα ο δρόμος με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο «Action24», ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, αναφέρθηκε στην παρένθετη μητρότητα και υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταψηφίσει ρυθμίσεις που «ξεχείλωσαν» τη σχετική νομοθεσία και το 2014, επί κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά, αλλά και το 2022, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Είναι η πιο ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος, με τιμή 20.000 ευρώ να βάζουμε μια γυναίκα να κυοφορεί και μετά να της το παίρνουμε χωρίς κανένα δικαίωμα», είπε. «Εμείς το καταψηφίσαμε το 2014 και το 2022 για τα ετερόφυλα ζευγάρια», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι την ίδια θέση έχει το ΚΚΕ και για τα ομόφυλα.

Αναφορικά με την πρόταση της Εκκλησίας να γίνει δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο Γ. Πρωτούλης επανέλαβε τη διαφωνία του ΚΚΕ, λέγοντας: «Φανταστείτε αυτή η κουβέντα να βγει έξω και να αρχίσει τεχνητά να διαιρεί με ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα την κοινωνία περί δήθεν προοδευτισμού και συντήρησης, και να δοθεί λαβή σε σκοταδιστικές, αντιεπιστημονικές απόψεις, σε κανιβαλισμό απέναντι σε συνανθρώπους μας που έχουν ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό».

Πρόσθεσε μάλιστα πως η αντιπαράθεση για τη συγκεκριμένη πρόταση επιβεβαιώνει ότι θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ για τον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, την οποία όμως απέρριψαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρθηκε τέλος στη μονοθεματική ατζέντα που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση, με τις πλάτες και των άλλων κομμάτων, αλλά και στο προκλητικό γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων ενώ με την πολιτική της τσακίζει λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες.

Η εμπορική παρένθετη μητρότητα ακραία μορφή εκμετάλλευσης

Η ευρωπαϊκή πείρα, την οποία επικαλείται ο πρωθυπουργός για το θέμα του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών, «αναδεικνύει ότι ανεξάρτητα από τη θέληση των ομόφυλων ζευγαριών, στον νόμο θα περνάει αντικειμενικά η κατάργηση μητρότητας - πατρότητας και η αντικατάσταση από μια θολή γονεϊκότητα», σημείωσε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον «ΑΝΤ1».

Με δεδομένο ότι γάμος σημαίνει και δικαίωμα στην τεκνοθεσία, ενώ τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα είναι πολύ λιγότερα από τα αιτήματα υποψήφιων γονέων, επεσήμανε ότι η τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια θα γίνεται είτε με ιδιωτικές υιοθεσίες, ακόμα και από το εξωτερικό, είτε μέσω ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

«Ο,τι και να λέει ο πρωθυπουργός, μια απόφαση δικαστηρίου χρειάζεται και επεκτείνεται η παρένθετη μητρότητα και σε άλλες κατηγορίες. Το θέμα είναι η εμπορική παρένθετη μητρότητα, που είναι μια ακραία μορφή εκμετάλλευσης» με θύματα κυρίως τις πιο ευάλωτες γυναίκες, τόνισε.

Παράλληλα η Β. Δάγκα τόνισε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι σε αντιπαράθεση και με σκοταδιστικές απόψεις οι οποίες «στο όνομα της πυρηνικής οικογένειας φτάνουν να λένε ότι η γυναίκα είναι μηχανή αναπαραγωγής παιδιών», αλλά και με απόψεις που παρουσιάζουν τα πάντα - μεταξύ αυτών και το φύλο - ως «μια κοινωνική κατασκευή».

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με μια τέτοια θεσμική αποτύπωση ενός ανορθολογισμού», ανέφερε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, σε τηλεοπτική εκπομπή στο «Action24» το πρωί της Κυριακής, και πρόσθεσε μία ακόμα πλευρά: «Αν καταργήσουμε την έννοια της πατρότητας και της μητρότητας, κινδυνεύουν - αν παραλειφθεί η έννοια της μητρότητας - να παρασυρθούν και μια σειρά ευεργετικές διατάξεις, όσες έχουν τέλος πάντων απομείνει, από την προστασία της γυναίκας στους χώρους δουλειάς, την προστασία της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού».

Το χάσμα που χωρίζει το ΚΚΕ από τις θέσεις όσων λένε «προστατεύστε τον γάμο και την πυρηνική οικογένεια» ανέδειξε η βουλευτής του Κόμματος Αφροδίτη Κτενά, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής.

«Αυτό έχει ξεπεραστεί ήδη από τις εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομία», διαπίστωσε και πρόσθεσε: «Εμείς δεν λέμε "υπερασπίστε την οικογένεια σαν το κύτταρο της κοινωνίας". Εμείς λέμε: Προστατεύστε το παιδί και απελευθερώστε τους ενήλικες στην προσωπική τους επιλογή». Οσον αφορά τα ζητήματα της τεκνοθεσίας και της παρένθετης κυοφορίας, στηλίτευσε την ακραία εμπορευματοποίηση που συντελείται «και μάλιστα με ευθύνη όλων όσοι σήμερα εμφανίζονται ως δικαιωματιστές».

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου