Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Αλ. Παπαρήγα: Θωρακίζετε το αστικό σύστημα από την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος (VIDEO)





Θέλετε να θωρακίσετε το αστικό σύστημα από την ανάκαμψη και την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, δεν θα τα καταφέρετε, τα πράγματα δεν μένουν ακίνητα, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις στοχεύσεις των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε πως επιδιώκεται η εξασφάλιση της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος μέσω των σταθερών κυβερνήσεων που ο βίος τους δεν θα διακόπτεται από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σημείωσε ότι ζητάνε από το λαό να φοβάται την πολιτική αστάθεια, αντίθετα το ΚΚΕ του λέει να μην την φοβάται, αλλά με την πάλη του και να καταφέρνει χτυπήματα στην κυβέρνηση και γενικότερα στο αστικό πολιτικό σύστημα για να επιβάλει κάποιες κατακτήσεις τραβώντας το δρόμο για την οριστική ανατροπή του. Πρόσθεσε ότι υπό αυτή την έννοια οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση έχουν το στοιχείο της πρόληψης και του φόβου.


Σημείωσε ότι υπάρχουν άρθρα του Συντάγματος που δεν αλλάζουν με τίποτα, όπως το άρθρο για την κατάσταση πολιορκίας που καταργεί τη δράση των πολιτικών κομμάτων και των συνδικάτων σε περίπτωση εξωτερικής απειλής. 

Ανέφερε πως ο λαός καλείται να προστατεύσει τα συμφέροντα των καπιταλιστών κι αν δεν το κάνει, τότε απαγορεύεται η δράση του. Πρόσθεσε ότι τόσο το ΝΑΤΟ όσο και ο ευρωστρατός μπορεί να επέμβουν στην Ελλάδα αν αμφισβητηθούν τα συμφέροντά τους. Όπως είπε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις θωρακίζει το αστικό σύστημα προσθέτοντας τον «αριστερό» φόβο πως αν βρεθούμε εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ πάει χαθήκαμε. Όπως είπε, το Σύνταγμα θα γίνει πιο αυταρχικό και πιο αντιδραστικό.

Σχολίασε ακόμα πως ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι γεννήματα του καπιταλιστικού συστήματος, είναι μορφές έκφρασης των αδυσώπητων ανταγωνισμών ανάμεσα σε τμήματα ή άρχουσες τάξεις. Πρόσθεσε πως ο εθνικισμός και ο φασισμός όταν δεν έχουν ισχυρή θέση, αξιοποιούνται για βολικά διλήμματα και περί αντιδεξιών και αντιφασιστικών μετώπων. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την τόλμη ούτε αυτόν το διαχωρισμό να προωθήσει και για το άρθρο 16 τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να είναι συνεπής με τη θέση του, θα καταργούσε όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου