Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Οι «ήρωες» των σούπερ μάρκετ και οι «αμετανόητοι»

 

Από τη Μέρα Δράσης στη Σάμο 
Από τη Μέρα Δράσης στη Σάμο

Του Κώστα Τζίχα*

Την (Μεγάλη) Τετάρτη 15 Απρίλη τα σωματεία των εργαζομένων προχώρησαν σε μια καμπάνια στήριξης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ.

Άνοιξαν πανό, κόλλησαν αφίσες, μοίρασαν ανακοινώσεις και γενικά επιδόθηκαν… σε παρόμοιες αναρχοκομμουνιστικές ανατρεπτικές ενέργειες, με αποδέκτες κυρίως τους εργαζόμενους σ’ αυτά.

Αυτούς που η κυβέρνηση και οι εργοδότες τους, τους αποκαλούν «ήρωες» που μένουν μέσα (όχι στα σπίτια τους, στα Σούπερ Μάρκετ), όχι για να αυγατίσουν τα κέρδη των εργοδοτών τους (που αυτή τη περίοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη), αλλά για να εξυπηρετήσουν τη κοινωνία.


Φυσικά και εξυπηρετούν τον ανεφοδιασμό ημών των εγκλείστων στα σπίτια, αλλά….με το αζημίωτο!!! Οι καλοί εργοδότες τους (με πιστοποίηση ιδιωτικών οργανισμών που ελέγχουν οι ίδιοι - κάτι σαν νηογνώμονες των εφοπλιστών ένα πράμα! ) θα τους δώσουν στο τέλος της χρονιάς ένα πλουσιοπάροχο μπόνους που κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ το άτομο. Τι να πρωτοκάνουν οι άνθρωποι, έχουν και τις φιλανθρωπίες (με χρήματα των πελατών τους) σε διάφορα ιδρύματα – μέρες που είναι! μην τα θέλουμε κι’ όλα δικά μας.

Κι’ επειδή τόσο χρήμα που να το επενδύσει κανείς, τους βγάζουν από το κόπο να σκεφτούν και τους το δίνουν με τη μορφή διατακτικών να ψωνίσουν από το κατάστημα που δουλεύουν, για να μην τρέχουν τώρα να ψάχνουν στην αγορά. Άσε που θα κερδίσουν και τους αντίστοιχους πόντους για τις επόμενες αγορές τους! Αυτό που το πάτε;

Επομένως, εξαρχής αυτή η καμπάνια των συνδικάτων, δεν έχει αντικείμενο.
 Αποτελεί μόνο πρόφαση κάποιων ταραχοποιών στοιχείων που θέλουν να υπονομεύσουν την «εθνική προσπάθεια» να νικήσουμε τον κοινό εχθρό, τον κοροναϊό.

Θα πουν τώρα κάποιοι αμετανόητοι, διάφορα:

Για εργασιακές σχέσεις λάστιχο. 

Για 4ωρα που γίνονται 12ωρα. 

Για μισθούς 250 και 300 ευρώ το μήνα.

Για δουλειά μέχρι λιποθυμίας.

Για συνωστισμό και συγχρωτισμό στους εργασιακούς χώρους.

Για άρνηση τεστ ανίχνευσης του ιού σε αδιάθετους εργαζόμενους που μένουν στο σπίτι 2 μέρες και επανέρχονται στη δουλειά σα να μη συμβαίνει τίποτα (αλήθεια, τι λέει ο κ. Τσιόρδας επ’ αυτού;)… και άλλα τέτοια αχαρακτήριστα, όπως π.χ.:

Για απουσία πρόληψης και μέσων προστασίας ( Α, για ακούστε! Δεν γίνεται να είσαι και ήρωας και με όλα τα «σέα και τα μέα» σου! Τι σόϊ ήρωας είσαι;).

Αυτοί που τα λένε αυτά είναι δογματικοί, σκληροπυρηνικοί, που δεν θέλουν να προκόψει η χώρα, φέρνουν πάντα τον κατακλυσμό, υπονομεύουν την «εθνική ομοψυχία».

Τα ίδια δεν έκαναν τη προηγούμενη βδομάδα με τα Νοσοκομεία;
Μυαλό δεν βάζουν. Γι’ αυτό και οι νομοταγείς εργοδότες καλούν τα ΜΑΤ.

«Νόμος και Τάξη»…και ξερό ψωμί! (κυριολεκτικά). Ή , αλλιώς, «σκάσε και σκάβε»

* Ο Κώστας Τζίχας είναι εργαζόμενος με αναστολή, δημοτικός σύμβουλος Ανατολικής Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

902gr

2 σχόλια:

  1. ΓΕΜΙΣΕ Η ΧΩΡΑ .... "ΗΡΩΕΣ"!!!

    .... σιγά σιγά θα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΉΡΩΑ!!!

    Και κάθομαι βαριέμαι σκέφτωμε και συλλογιέμε: ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΕΙΚΑΝ ΈΝΕΚΑ ΚΟΡΟΝΟΪΌΥ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ "ΑΥΤΗ Η ΡΗΜΑΔΑ" Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΚ ΝΈΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109 ΑΠΟΙΚΙΑ ΈΝΕΚΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΚΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ .... "ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΟΣ (Ή ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΈΝΕΚΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΧΘΥΣ ΔΕΝ ΑΝΖΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ!!!)" ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ) ΧΡΕΟΣ;;; ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ "ΗΡΩΕΣ" ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΗΟΙ ΗΡΩΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ.... ΝΑΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΜΙΣΕ Η ΧΩΡΑ .... "ΗΡΩΕΣ"!!!

    .... σιγά σιγά θα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΉΡΩΑ!!!

    Και κάθομαι βαριέμαι σκέφτωμε και συλλογιέμε: ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΕΙΚΑΝ ΈΝΕΚΑ ΚΟΡΟΝΟΪΌΥ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ "ΑΥΤΗ Η ΡΗΜΑΔΑ" Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΚ ΝΈΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109 ΑΠΟΙΚΙΑ ΈΝΕΚΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΚΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ .... "ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΟΣ (Ή ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΈΝΕΚΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕΩΣ* ΤΟΥ ΙΧΘΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ!!!)" ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ) ΧΡΕΟΣ;;; ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ "ΗΡΩΕΣ" ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΗΟΙ ΗΡΩΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ.... ΝΑΝΟΙ!!!



    *ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ! ΤΟ ΕΙΠΕ ΡΗΤΑ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ!!! (ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΟΜΒΡΑΙΟΙ!!!) ΡΩΤΗΣΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΑΙ.... "ΗΡΩΕΣ" ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή