Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Οι εργαζόμενοι δεν οφείλουν καμία «ευγνωμοσύνη» σε κανέναν επιχειρηματικό όμιλο




Σε σχόλιο για τις χορηγίες εταιρειών - μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) η ΤΕ Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι της Βόρειας Ελλάδας δεν οφείλουν καμία "ευγνωμοσύνη" και κανένα "ευχαριστώ" σε κανέναν επιχειρηματικό όμιλο, όπως κυνικά τη ζητάει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος με αφορμή τις χορηγίες των μελών του στο ΕΣΥ.

Τις χορηγίες αυτές, στην πραγματικότητα, τις κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από την απλήρωτη δουλειά τους, από την υπερεκμετάλλευση, από την υπέρογκη φορολογία τους και όχι οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, που τόσα χρόνια -ακόμα και σήμερα- λαμβάνουν προνόμια εκατομμυρίων ευρώ μέσω ενισχύσεων, φοροαπαλλαγών, στήριξη από το κράτος.


Αποτελεί ειρωνεία και υποκρισία το γεγονός πως όλοι αυτοί που διαχρονικά υπερασπίζονται την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, που ύψωναν τις σημαίες στήριξης του νέου αντι-ασφαλιστικού νόμου Βρούτση - Κατρούγκαλου, που ψηφίστηκε μόλις πριν λίγες εβδομάδες, σήμερα θυμούνται με τις "χορηγίες" τους την υγεία του λαού.

Μπορεί να υπολογίσει ο κάθε εργαζόμενος πόσα γλίτωσαν οι επιχειρηματίες από τη μείωση του 5% στις ασφαλιστικές εισφορές και πόσα "ξοδεύουν" σήμερα για αυτές τις δωρεές.

Η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, που ακολουθήθηκε σταθερά από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αποτελούν τις βασικές αιτίες που το δημόσιο σύστημα Υγείας έμεινε "γυμνό", παρά την προσπάθεια και το φιλότιμο των υγειονομικών.

Εάν οι μεγαλο-επιχειρηματίες της περιοχής μας ενδιαφέρονταν τόσο πολύ για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, θα φρόντιζαν να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, ώστε να μη μετατρέπονται οι εργασιακοί χώροι σε εστίες διασποράς του ιού, όπως πρόσφατα φάνηκε με τον θάνατο εργαζόμενου σε βιομηχανία χημικών.

Ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούν όλους τους αντεργατικούς νόμους και τις ΠΝΠ για να βγουν και κερδισμένοι από πάνω.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έχουν πληρώσει πολλά. Δεν θα φορτωθούν και τις συνέπειες της πανδημίας. Μένουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου