Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Κείμενο καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων δικαίωσης των συνεργατών των ναζί στο Καζακστάν

 


Κείμενο καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων δικαίωσης των συνεργατών των ναζί στο Καζακστάν, υπογράφουν παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα.

Κείμενο καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων δικαίωσης των συνεργατών των ναζί στο Καζακστάν, υπογράφουν παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα.

Παραθέτουμε το κείμενο:

«Καταδικάζουμε την αντιδραστική κυβέρνηση του Καζακστάν που επιδιώκει έχοντας έτοιμο σχέδιο, να αθωώσει πολιτικά και νομικά τα μέλη εγκληματικών ομάδων συνεργατών των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και άλλων ενόπλων ομάδων που έδρασαν κατά της σοβιετικής σοσιαλιστικής εξουσίας ληστεύοντας και δολοφονώντας σοβιετικούς ανθρώπους, εγκληματώντας σε βάρος του λαού του Καζακστάν.

Δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και μέλη της “κρατικής επιτροπής για την αποκατάσταση”, το επιτελείο που έχει αναλάβει από την κυβέρνηση να φέρει σε πέρας αυτό το ανιστόρητο και επικίνδυνο έργο, προτείνουν την καθιέρωση ποινικής δίωξης ενάντια σε όσους “προσβάλουν”, το Μουσταφά Σοκάι, ιδρυτή της λεγεώνας του Τουρκεστάν, των μονάδων δηλαδή της Βέρμαχτ και των μουσουλμανικών τμημάτων των Ες Ες (SS)

Η ναζιστική «Λεγεώνα του Τουρκεστάν» ανέπτυξε δράση σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, για την καταστολή των αντάρτικων κινημάτων και σε δολοφονικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ναζί σε βάρος αντιφασιστών και αμάχων σε Λευκορωσία, Πολωνία, Ελλάδα, Ιταλία και Γιουγκοσλαβία. Στην Ελλάδα, μετά από «επανεκπαίδευση» στη Γερμανία, στάλθηκε το 1943, στάλθηκε το 789ο Τάγμα της «Λεγεώνας του Τουρκεστάν» και πολέμησε ενάντια στους αντάρτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια δικαίωσης των εγκληματιών συνεργατών των ναζί, όπως στο Καζακστάν, την ανήθικη επιχείρηση καταρράκωσης της μνήμης των σοβιετικών λαών και του Κόκκινου Στρατού που έδωσαν εκατόμβες θυμάτων στην Αντιστασιακή πάλη απελευθερώνοντας την ΕΣΣΔ και την Αν. Ευρώπη στο Β’ ΠΠ, τσακίζοντας τη χιτλερική μηχανή. Αποδοκιμάζουμε κάθε σχέδιο ποινικοποίησης όλων όσων θέλουν να διατηρήσουν άσβεστη την ιστορική μνήμη και την πραγματική ιστορία που έγραψε ο λαός του Καζακστάν και καταδικάζουν τους εγκληματίες συνεργάτες των ναζί και τη δράση τους.

Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια της κυβέρνησης του Καζακστάν να δικαιώσει τους φονιάδες των σοβιετικών λαών και τους εχθρούς της σοσιαλιστικής εξουσίας και την καλούμε να σταματήσει αυτόν τον ανιστόρητο και επικίνδυνο σχεδιασμό. Είμαστε αλληλέγγυοι στο λαό του Καζακστάν που αντιπαλεύει κάθε προσπάθεια δικαίωσης των φονιάδων συνεργατών των ναζί και των Ες Ες (SS)».

Γκιόκας Γιάννης, βουλευτής ΚΚΕ στο ελληνικό κοινοβούλιο

Ζαριανόπουλος Σωτήρης, δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη, πρώην ευρωβουλευτής.

Κατημερτζής Γεώργιος, πρόεδρος ΔΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Κομνηνάκα Μαρία, βουλευτής ΚΚΕ στο ελληνικό κοινοβούλιο

Λαμπρούλης Γιώργος, αντιπρόεδρος της ελληνικής βουλής, βουλευτής ΚΚΕ στο ελληνικό κοινοβούλιο

Μαυρίκος Γιώργος, Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (ΠΣΟ)

Μέντης Μάης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής

Μητσέα Παναγιώτα, Γενική Γραμματέας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και μέλος της ΕΓ της FIR

Νικολάου – Αλαβάνος Λευτέρης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Ξουράφης Νίκος, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Οργέττα Μαριάννα, πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου

Παπαδάκης Κώστας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Πελετίδης Κώστας, δήμαρχος Πατρέων

Σελέκος Μιχάλης, δημοτικός σύμβουλος στο Χαϊδάρι, πρώην δήμαρχος

Σίμος Βαγγέλης, δημοτικός σύμβουλος στην Πετρούπολη Χαϊδάρι, πρώην δήμαρχος

Σταμέλος Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος στην Καισαριανή, πρώην δήμαρχος

Ταβουλάρη Γιώτα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος

Τασιούλας Γιάννης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος

Τουγλίδης Γρηγόρης, Α’ Αντιπρόεδρος ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και αντιπρόεδρος της ΕΓ της FIR

Χαλβατζής Σπύρος, πρώην Πρόεδρος Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών (1967-1974)

 

Δείτε ακόμα:

Επιχειρεί να «ξεπλύνει» από την εγκληματική της δράση και να δικαιώσει τη ναζιστική “Λεγεώνα του Τουρκεστάν” η κυβέρνηση του Καζακστάν – Καταγγελία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ 

 

Ακολουθώντας τη βρώμικη αντικομμουνιστική εκστρατεία και πορεία άλλων πρώην σοσιαλιστικών χωρών της Βαλτικής και Αν. Ευρώπης, που μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές, δικαιώνουν τους συνεργάτες των ναζί αποδίδοντάς τους τιμές, ενώ λοιδορούν τη μνήμη των σοβιετικών λαών που έδωσαν εκατόμβες θυμάτων στην πάλη ενάντια στη ναζιστική εγκληματική θηριωδία, τσακίζοντας το ναζιστικό τέρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου