Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Να σταματήσει άμεσα κάθε συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΜΗΝΙΤΗ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Συνεχίζουν να καταφτάνουν στο «alt.gr» επιστολές νέων στρατευμένων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Σε επιστολή του ο σμηνίτης Κωνσταντίνος Τζαβάρας που υπηρετεί στην 120 ΠΕΑ – Καλαμάτα, σημειώνει: 

«Τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο εγώ, όσο και όλος ο ελληνικός λαός, παρακολουθούμε τις ανησυχητικές εξελίξεις, που έχουν ακολουθήσει την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή η επέμβαση, δεν ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων ανταγωνισμών, ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ από τη μία, και στη Ρωσία και τους δικούς της συμμάχους από την άλλη. Και τα δύο αυτά στρατόπεδα, έχοντας ως στόχο την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, των δικτύων μεταφοράς ενέργειας, τα ίδια τα εδάφη της περιοχής, λύνουν τους διαφορές τους πάνω στις πλάτες του λαού της Ουκρανίας, ο οποίος πληρώνει ακριβά τις συνέπειες εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και όχι μόνο τον τελευταίο μήνα.

Μάλιστα, αυτήν τη στιγμή η 120 ΠΕΑ, στην οποία εκπαιδεύονται Έλληνες πιλότοι, ετοιμάζεται να γίνει υπερΝΑΤΟϊκό αεροπορικό κέντρο εκπαίδευσης, μετά από συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ και ιδιωτικών εταιρειών. Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα ενεργειών τόσο της συγκεκριμένης, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης και φανερώνει πως η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν είναι ευκαιριακή και δεν αφορά μόνο αυτόν τον πόλεμο, αλλά αποτελεί πάγια στρατηγική, η οποία εφαρμόζεται με κάθε κόστος. Τέλος, είναι υποκριτικό να λέει η ελληνική Κυβέρνηση ότι εμπλέκεται στον πόλεμο στο πλευρό της Ουκρανίας επειδή είναι αμυνόμενη χώρα την ίδια στιγμή που συνεργάζεται σταθερά με το Ισραήλ, που σφαγιάζει τόσα χρόνια το λαό της Παλαιστίνης.

Τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε και το τίμημα της εμπλοκής της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Τα παραπάνω προστίθενται σε μία ήδη οριακή κατάσταση για τους φαντάρους. Τα 8 ευρώ το μήνα που μας δίνει το κράτος δεν φθάνουν ούτε για το νερό που αγοράζουμε κάθε μέρα. Σαν να μην έφτανε, ότι πληρώνουμε από την τσέπη μας, για να καταφέρουμε να βγάλουμε τη θητεία μας, καθώς πάρα πολλοί από εμάς δουλεύαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και αρκετοί σήμερα κάνουν μεροκάματα ακόμα και στις άδειές τους. Σαν να μην ήταν αρκετά αυτά που περνάνε οι οικογένειές μας, με τις αυξήσεις στα καύσιμα και το ρεύμα, αλλά και σε άλλα βασικά είδη επιβίωσης να τις έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά, να μη βγάζουνε το μήνα.

Αυτό δεν πρέπει και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από τη μεριά μας. Καθήκον του ελληνικού λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων, των στρατευμένων, είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Καμία δουλειά δεν έχουμε έξω από τα σύνορα!

Σε κάθε περίπτωση, ως νέος στρατευμένος: διαμαρτύρομαι για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μου στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία. Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμετοχή της μονάδας μου στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και σε τέτοια πιθανότητα επιθυμώ εγώ προσωπικά να μην συμμετέχω άμεσα ή έμμεσα». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου