Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Στο «κόκκινο» η υποκρισία ενώ σφίγγει η θηλιά των «κόκκινων» δανείων στον λαιμό του λαού

 
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ
 

Το πραγματικό σκάνδαλο είναι η πολιτική στήριξης τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και οι πλειστηριασμοί σε βάρος της λαϊκής κατοικίας

Συνεχίζει να χτυπά «κόκκινο» η υποκρισία για την υπόθεση του Α. Πάτση, εκλεγμένου βουλευτή με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Οπως αποκαλύφθηκε, ο συγκεκριμένος ήταν «κοράκι» των «κόκκινων» δανείων και είχε δοσοληψίες εκατομμυρίων με τα ΕΛΤΑ.

«Πέφτοντας από τα σύννεφα», όσοι έχουν συνυπογράψει το πραγματικό έγκλημα, δηλαδή την πολιτική που «νομιμοποιεί» την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, παριστάνουν τώρα ότι δεν ξέρουν τίποτα για τον «φόνο».

Στήνουν κάλπικο καβγά πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο, που φύεται όμως στο έδαφος της δικής τους πολιτικής, η οποία στηρίζει με όλα τα μέσα τους ομίλους, διευρύνει τους εκβιασμούς και τους πλειστηριασμούς, νομοθετεί τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων προς όφελος των τραπεζών και των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων, πάντα σε βάρος του λαού.

Χαρακτηριστικά, βουλευτές της ΝΔ - που συν όλα τα άλλα, στήριξαν τα «κοράκια» των funds και νομοθέτησαν τη «δεύτερη ευκαιρία» στον εκβιασμό των επαγγελματιών και στη μετατροπή τους σε νοικάρηδες στα σπίτια τους - βγαίνουν τώρα στα κάγκελα και διαμαρτύρονται ότι «σπιλώνεται» συνολικά η παράταξη από την επιχειρηματική δράση του Πάτση.

Ο βουλευτής Γρεβενών, με μπαράζ ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων και δηλώσεων τις τελευταίες μέρες, επιμένει ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο, «καρφώνοντας» στελέχη της κυβέρνησης ότι γνώριζαν για τις εξωχώριες εταιρείες του και την επαγγελματική του δραστηριότητα, τόσο με εισπρακτικές εταιρείες όσο και με το Δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής είχε θέσει στο αρχείο καταγγελίες για το ψευδές πόθεν έσχες του βουλευτή Γρεβενών, αλλά και για συμμετοχή σε κυπριακή offshore εταιρεία, καθώς ο Πάτσης έδωσε «συμπληρωματικά στοιχεία» και το θέμα έκλεισε εκεί...

Σημειωτέον, η κυπριακή «Horsehold» είχε επενδύσει 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία αποκλειστικού σκοπού «Lyktos Participations», μια επένδυση που αρχικά δεν είχε δηλωθεί. Η «Lyktos» είναι η εταιρεία που φέρεται να αγόρασε, αντί 4.300.000 ευρώ, «κόκκινα» δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς τα οποία ανέρχονταν σε περίπου 62.000.000 ευρώ.

Πλέον οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Πάτση αναμένεται να σταλούν στον οικονομικό εισαγγελέα, κατόπιν σχετικού αιτήματος. Η δε κυβέρνηση σπεύδει να διαχωρίσει τη θέση της από τον βουλευτή Γρεβενών, ο οποίος τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά δήλωσε ότι διατηρεί την έδρα ως «ανεξάρτητος». Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παρέμβαση την Τετάρτη της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία παραδέχτηκε ότι «ξέφυγε στη ΝΔ να κάνει την έρευνα εγκαίρως», αν και εστίασε στο γεγονός ότι εν τέλει ο Πάτσης διεγράφη.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ - ο οποίος, θυμίζουμε, νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με το πάτημα ενός κουμπιού και έκανε «ιδιώνυμο» αδίκημα τον αγώνα εναντίον τους - ο Δ. Τζανακόπουλος, που υπήρξε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, έβαλε θέμα ενδεχόμενης σύνδεσης των δύο υποθέσεων.

Οπως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, «η περίεργη διασύνδεση με το ζήτημα των υποκλοπών είναι ότι η παρακολούθηση Κουκάκη από το 2020 και μετά συνδέεται με την έρευνα του δημοσιογράφου για ακριβώς αυτές τις δραστηριότητες της Πειραιώς με τις συνδεδεμένες της εταιρείες, μία εκ των οποίων ήταν και η εταιρεία του κ. Πάτση»...

Ριζοσπάστης 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου