Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Να ανταποκριθούν οι Έλληνες στις υποχρεώσεις τους

Όποιος πιστεύει ακόμα ότι ρίχνοντας ένα χαρτάκι σε μια κάλπη στης όποιες εκλογές , θα απαλλαγή   έστω και  στο ελάχιστο από όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλονται. Και όχι μέσα από τους δικούς του διεκδικητικούς ανατρεπτικούς  αγώνες , πλανάτε οικτρά. Είναι σαν να διασχίζεις με κλειστά μάτια μια πίστα αγώνων πιστεύοντας ότι δεν θα σε χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο μόνο και μόνο επειδή έκανες πριν το σταυρό σου.
Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις . Το δρόμο προς το συμφέρον , μας τον δείχνουν οι ίδιοι οι εταίροι μας στην προσπάθεια τους να μας τρομοκρατήσουν . Αρκεί να μην βλέπουμε το δάχτυλο που μας κουνάν , αλλά να ακούμε αυτά που λένε. Ένα από τα πολλά παραδείγματα που προδικάζουν το μέλλων μας χωρίς αγώνες είναι και αυτό.
        Γιοχάνες Χαν: Η ελληνική κρίση είναι και «βαθιά πολιτική»


     Οι Έλληνες πρέπει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συμβάλλουν οι ίδιοι στην ανάκαμψη της εθνικής τους οικονομίας, δήλωσε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αυστριακός, Γιοχάνες Χαν, μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, για τις εξελίξεις στην Ευρώπη
Συγχρόνως, εξέφρασε την άποψη ότι οι όροι της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα δεν τίθενται σε αναδιαπραγμάτευση, σημειώνοντας ότι η κατά τα άλλα απαραίτητη ανάπτυξη στην ΕΕ, δεν επιτρέπεται να οδηγήσει σε αύξηση του δημόσιου χρέους. Συμπλήρωσε δε ότι η ΕΕ θα πρέπει να είναι προσεκτική απέναντι στην Ελλάδα, διότι, όπως υποστήριξε, «υπερβολική γενναιοδωρία» απέναντι στους Έλληνες μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
Στην ίδια εκπομπή, ο Αυστριακός οικονομολόγος Φριτς Μπρόις, του γνωστού αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, τάχτηκε υπέρ μιας προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ώστε, όπως ισχυρίστηκε, να μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά και έπειτα να ενταχτεί εκ νέου στη Νομισματική Ένωση.
Ο ίδιος θεωρεί πως αυτό που ζει σήμερα η Ευρώπη δεν είναι μόνο μία οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά μια βαθιά πολιτική κρίση, καθώς έχουν καταρρεύσει πολλές κυβερνήσεις, παραχωρώντας τη θέση τους, όπως στην περίπτωση της Ιταλίας και της Ελλάδας, σε κυβερνήσεις τεχνοκρατών.
Υ Γ . Μόνο για έξοδο από την ευρωζώνη μας απειλούν και όχι από την Ε.Ε  μήπως αυτή η στάση τους πρέπει να μας προβληματίσει λίγο? Για αυτό θα επανέλθω σύντομα με κάποιες σκέψεις και απορίες .      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου