Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΤΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΑΜΙΡΗ
Το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του, στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Γερασίμου Σταμίρη. Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την εταιρεία SPEEDEX για τις μεθόδους τρομοκράτησης που χρησιμοποιεί κατά εξακολούθηση σε βάρος εργαζομένων , και που αυτή την φορά είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 25/5/2012 , ο συνάδελφος Γεράσιμος Σταμίρης με την ιδιότητα του μέλους του ΣΕΤΤΕΑ, μας ενημέρωσε πως εξαιτίας της απώλειας 3 φακέλων της alpha bank την περασμένη Τρίτη , ανακρίθηκε από τον υπεύθυνο ασφάλειας της SPEEDEX Δ. Τσώτα την Παρασκευή 25/5 στα γραφεία του υποκαταστήματος της SPEEDEX στον Βοτανικό, χωρίς να επιτραπεί η παρουσία μέλους της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου speedex , αλλά ούτε και του προϊστάμενου συναδέλφου Μπάμπη Κοντόπουλου.

Κατά την ανάκριση ο υπεύθυνος ασφαλείας της SPEEDEX, είπε στον συνάδελφο πως η εταιρεία θα καταφερθεί εναντίον του, ασκώντας ποινική δίωξη για την απώλεια των φάκελων, εκτός αν αποχωρήσει οικιοθελώς ο συνάδελφος από την SPEEDEX .Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο Γεράσιμος Σταμίρης είχε πάρει 1 μηνά αναρρωτική άδεια γιατί είχε προβλήματα υγείας και του χορηγούνταν φαρμακευτική αγωγή .Παρά το γεγονός ότι η Speedex γνώριζε το πρόβλημα υγείας του συναδέλφου εξακολούθησε την παράλογη πίεση επάνω του , καθώς την ιδία τακτική με τον υπεύθυνο ασφάλειας Δ. Τσώτα κράτησε και ο οικονομικός διευθυντής Π. Γιαννίκης, ο όποιος επέμεινε στην άσκηση δίωξης εναντίον του συναδέλφου, κατά την διάρκεια της δεύτερης συνάντησης που είχε ο συνάδελφος το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαΐου παρουσία και του Ηρακλή Ποζαπαλίδη μέλους της διοίκησης του ΣΕΤΤΕΑ.

Δυο μέρες αργότερα τη Κυριακή 27 Μαΐου ο Γεράσιμος Σταμίρης δεν άντεξε το βάρος της πίεσης που του ασκήθηκε και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

Ηθικός αυτουργός για τον θάνατο του συναδέλφου είναι η Speedex, συγκεκριμένα ο υπεύθυνος ασφάλειας Δ. Τσώτας και ο οικονομικός διευθυντής Π. Γιαννίκης. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση τους από την εταιρεία. Απαιτούμε επίσης αποζημίωση στους δικαιούχους κληρονόμους του συναδέλφου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εταιρείες στον κλάδο μας παραβιάζουν την νομοθεσία, τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, στέλνοντας στον θάνατο συνάδελφους .

Έχουν το θράσος να θέλουν να ονομάζονται εταιρείες κοινής ωφέλειας , διεκδικώντας ταυτόχρονα κομμάτι του δημόσιου ταχυδρομείου , ενώ παραβιάζουν με τόσο τραγικό τρόπο τις ζωές μας.

Προσπαθούν να επιβάλουν τον εργασιακό μεσαίωνα υλοποιώντας τα σχεδία του ΣΕΒ, ΔΝΤ, ΕΕ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ τόσο για τον θάνατο του συναδέλφου μας, όσο και για την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν.

Η κηδεία του συναδέλφου θα γίνει στο 3ο νεκροταφείο την Τρίτη 29 Μαΐου στις 12:30 το μεσημέρι. Όποιος συνάδελφος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά να επικοινωνήσει στα εξής τηλέφωνα του σωματείου: 2110113749- 6936899350 .

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 29-5-2012 και ώρες 12:00-16:00 που προκηρύσσει το ΣΕΤΤΕΑ και το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στη speedex.



Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Κώστας Στάμος Γιώργος Παπαδημητρίου


5 σχόλια:

  1. Ανορθογραφε καλησπερα τωρα σε αυτα τα δυο βρωμερα σκουλικια τι τους χρειαζεται?

    Ηθικος αυτουργος η κ...εταιρεια.

    Αυτοι οι μ..... απο την επιθεωρηση εργασιας εκαναν τιποτα η μετρανε ''φακελακια''???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το θυμήθηκες φίλε Δημήτρη αυτό το όνομα “επιθεώρηση εργασίας” ;
      Τελευταία φορά που την θυμάμαι ζωντανή ήταν κάπου στο 1985, μετά μεγάλωσε έγινε “επιθεώρηση εργοδοσίας”. Το όνομα κρατήθηκε παραπλανητικά και για της παλιές ένδοξες μέρες.
      Να μαστέ καλά να θυμόμαστε ότι κάποτε υπήρχε έστω και λίγο υπέρ του εργάτη.
      Καλή δύναμη μας χρειάζεται.

      Διαγραφή
  2. Θυμάμαι βρε Ανορθόγραφε παλιά που είχαμε μόνο τα ελληνικά ταχυδρομεία. Όλα, μα όλα πια, παντού μπήκαν ιδιώτες (από το idiot=ηλίθιος). Έλεος πια, καταστράφηκε αυτή η κοινωνία. Δεν μπορούσαν δηλαδή να έχουν εξελιχτεί τα ταχυδρομεία, και όχι τώρα που έχουν ελάχιστους υπαλλήλους, παρά να προσλάμβαναν όλο αυτό τον κόσμο που τώρα δουλεύει σε τέτοιες συνθήκες για τις εταιρίες.

    Τον φάγανε τον άνθρωπο, το καταλαβαίνω, είχε την καρδιά του και πήγαν να του φορτώσουνε που χάθηκαν δυο φάκελοι, λες και δεν έχει την ευθύνη για κάτι τέτοιο πάντα ο προιστάμενος. Τι σκατά προιστάμενος είναι, αν δεν έχει αυξημένες ευθύνες;

    Αυθαιρεσία, ότι θέλουν κάνουν, κανείς δεν τους ελέγχει, με μισθούς πείνας και αυτοί να κερδίζουν και να φέρονται και με τέτοιο τρόπο. Κανονικά πρέπει να τους πάνε δικαστικά και οι εργαζόμενοι και η οικογένεια και να τους τα πάρουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεξες φίλη μου ότι όλα αυτά δεν έγιναν γιατί χάθηκαν κάποιοι φάκελοι του κυρ Μήτσου ή της κυρ Αφροξηλάνθης , αλλά.Εξαιτίας της απώλειας 3 φακέλων της ALPHA BANK την περασμένη Τρίτη , ανακρίθηκε από τον υπεύθυνο ασφάλειας της SPEEDEX!
      Πως τόλμησε αυτός ο κοινός θνητός να χάση έγγραφα των εθνοσωτήριων πιστοΛΗΠΤΙΚΩΝ ιδρυμάτων;
      Καλή δύναμη μας χρειάζεται.

      Διαγραφή
  3. Και τι θα γινόταν αν τον έδιωχναν, θα βρισκόντουσαν οι φάκελοι; Γιατί τόση σκληρότητα δεν το καταλαβαίνω.
    Και αυτό με την Επιθεώρηση Εργασίας που λέει ο δημητρης έχει δίκαιο. Στις μέρες μας ειδικά έπρεπε να έχει πάρει ο κώλος φωτιά, και όχι να παίζουν όλη μέρα πασιέντζα.
    Δεν ξέρω τι κουράγια έχει η οικογένεια να το συνεχίσει, αλλά δεν θα πρέπει κάτι τέτοιο να μείνει ατιμώρητο.
    Κρίμα ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή