Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Τη Δευτέρα 18-2-2013 δικάζονται οκτώ κάτοικοι της Ευκαρπίας, γιατί τόλμησαν να μιλήσουν για περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Γιατί θέλησαν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο τους και τα παιδιά τους. Με αστήρικτες κατηγορίες η εργολάβος εταιρία και ο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης τους σέρνουν στα δικαστήρια σε μια προσπάθεια να κάμψουν τον αγώνα τους ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το ΣΜΑ Ευκαρπίας και την καύση σκουπιδιών. Θυσιάζουν την υγεία μας στο βωμό του κέρδους, των μεγαλοεργολάβων και των ξένων εταιριών.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ. ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ. ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Όποιο μέσο κι αν χρησιμοποιήσουν για να μας τρομοκρατήσουν θα μας βρουν πιο αποφασισμένους στον αγώνα που κάνουμε για ζωή και αξιοπρέπεια.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18-2-2013 στις 09.00πμ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑ'Ι'ΚΑ ΜΕΤΡΑ

(Μέλος του Δικτύου των 50-και παραπάνω- φορέων ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας)
(πληρ. 6980012555)
 
ΔΙΚΤΥΟ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
Κάλεσμα Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης
στη δίκη για το ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ στις 18-2-2013
Τη Δευτέρα 18-2-2013, στις 9 το πρωί δικάζονται στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 8 συμπολίτες μας (μεταξύ αυτών και5 συνταξιούχοι), κάτοικοι της Ν. Ευκαρπίας, με την κατηγορία της «άσκησης παθητικής βίας» (!), επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή του γιγάντιου ΣΜΑ Ν. Ευκαρπίας.
Ένας υπερδιαστασιολογημένος ΣΜΑ που δεν θέλει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά, σύσσωμη η τοπική κοινωνία με 10.000 υπογράφοντες, το δίκτυο των 50 συλλόγων και φορέων, οι σύλλογοι εργαζομένων ΟΤΑ και ΠΟΕ – ΟΤΑ κ.ά.
Ένας ΣΜΑ που δεν έχει καμία λογική και βάζει ταφόπλακα στην οικολογική-κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων και ανοίγει το δρόμο της καύσης.
Ένα έργο, που αποφάσισε χωρίς εμάς, ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, που το τελευταίο «επίτευγμά» του στην περιοχή Ν. Ευκαρπίας, η ανάπλαση της πρώην χωματερής του Δερβενίου, ρυπαίνειτον υδροφόρο ορίζοντα της δυτικής Θεσσαλονίκης και το Θερμαϊκό εδώ και 30χρόνια με 5 κυβικά μέτρα σκουπιδόζουμο την ημέρα!
Αντί να δικάζονται τη Δευτέρα οι τοπικοί άρχοντες που είναι υπεύθυνοι για το συνεχιζόμενο αυτό περιβαλλοντικό έγκλημα,απλά τιμωρούνται με το πρόστιμο από τον περιφερειάρχη κ. Απ. Τζιτζικώστα.
Ζητούμε τη δίωξη και καταδίκη των υπευθύνων που στα χαρτιά ανέδειξαν τη Ν.Ευκαρπία σε ¨περιβαλλοντικό παράδεισο¨ για να της φορτώσουν το ΣΜΑ, αλλά στην πράξη συνεχίζουν να ασελγούν εις βάρος του περιβάλλοντος της περιοχής. Να παρέμβει επιτέλους ο Εισαγγελέας και να αποδώσει δικαιοσύνη και την αποζημίωση που αρμόζει στο δήμο Παύλου Μελά,έπειτα από 30 χρόνια ρύπανσης.
Ζητούμε την αθώωση των συμπολιτών μας, που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ¨παλιανθρώπους¨, αντί να τους απευθύνει δημόσιο έπαινο που αγωνίζονται για περιβαλλοντική δικαιοσύνη, γιατί ζουν εδώ και χρόνια στο πετσί τους τι εστί περιβαλλοντική υποβάθμιση.
ΌΛΟΙ τη Δευτέρα 18-2-2013 στις 9.00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους συμπολίτες μας.
Η τρομοκρατία, η καταστολή, οι συλλήψεις και οι δίκες δεν θα περάσουν!
Καλούμε τα ΜΜΕ της πόλης να σταματήσουν την προκλητική προστασία των υπευθύνων, και να τολμήσουν να τα βγάλουν όλα στη φόρα!
 
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου