Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Τι θα γίνει με τους ψεύτες ρε παιδιά ;


Όλοι γνωρίζουμε για την συνάντηση στην Ουάσιγκτον (έδρα του ΔΝΤ) που είχε η Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον λεγόμενο υπουργό οικονομικών, τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας και άλλων, με την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Μέχρις εδώ τίποτα το παράξενο !
Στο κάτω κάτω, εκεί στο ΔΝΤ, είχαν την ετήσια Σύνοδό τους, οπότε γίνονται και τέτοιες συναντήσεις.

Και, τι ακριβώς μας λένε δυο μέρες τώρα, κυβερνητικοί παράγοντες και κυρίως οι γνωστοί “πρόθυμοι” δημοσιογραφίσκοι των πρωϊνάδικων και των δελτίων ειδήσεων, καθώς και όλες μα όλες οι ιστοσελίδες ;

- Ότι σχεδόν συμφωνήθεκη η έξοδος της Ελλάδας από το ΔΝΤ, η έξοδος από το Μνημόνιο, και άλλα τέτοια … ευτράπελα (για να είμαι ευγενής) !

Για να δούμε όμως, την επίσημη Ανακοίνωση του ΔΝΤ, για τη συνάντηση και το περιεχόμενο της συνάντησης.

——–

Ms. Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Fund (IMF), met today with Gikas Hardouvelis, Greece’s Finance Minister, Yannis Stournaras, Governor of the Bank of Greece, and their colleagues to discuss progress under the program and possible next steps.

Ms. Lagarde commended the authorities for the significant improvement in Greece’s fiscal position and encouraged them to implement decisively key structural reforms in line with program commitments. She reiterated the Fund’s commitment to supporting Greece in continuing to achieve program objectives.

——–

ΕΔΩ, είναι το σχετικό λινκ, για όποιον αμφισβητεί την δημοσίευση από μένα.

Τι λέει το λοιπόν η παραπάνω Ανακοίνωση ;
Για να δούμε …

Στην πρώτη παράγραφο, μετά τα της … συνάντησης, καταλήγει:
– “για να συζητήσουν για την πρόοδο σύμφωνα με το (συμφωνηθέν) πρόγραμμα και τα δυνατά επόμενα βήματα (που πρέπει να γίνουν)” !

Βλέπει κανείς στην παραπάνω φράση, να “προτείνει” ή να “συμφωνεί” ή να “αποδέχεται” το ΔΝΤ, οποιαδήποτε περίπτωση “χαλάρωσης”, “αποδέσμευσης” ή “απεμπλοκής” από τα Μνημόνια ή και το ίδιο το ΔΝΤ ;

Αν βλέπει (ο … κανείς ντε), ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε νέα … μαθήματα γλωσσών !

Στην δεύτερη, που σίγουρα με βάση αυτή, ακούγονται τα … ευτράπελα, διαβάζουμε:

- Η κα Λαγκάρντ, ζήτησε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία, την ΣΥΝΕΧΙΣΗ του Προγράμματος (“πρόγραμμα” το ΔΝΤ, αλλά και η ΕΕ, αποκαλούν αυτό που εμείς στο  … Ελλαδιστάν αποκαλούμε Μνημόνιο) και ΟΣΩΝ απορρέουν από αυτό, καθώς και το γεγονός ότι το ΔΝΤ θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ την παρουσία του στην Ελλάδα (πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, άλλωστε …).

Οι λέξεις – κλειδιά στην παραπάνω Ανακοίνωση, για τον αναγνώστη που … ψάχνεται, είναι :

- structural reforms = διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

- in line with program commitments = σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος

- achieve program objectives = επίτευξη των στόχων του προγράμματος
Εντάξει, αγαπητοί αναγνώστες ;

Καταλάβατε ;

Αναρτήθηκε απο Faros's

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου