Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Θα δούμε όμορφες μέρες...

«Θα δούμε όμορφες μέρες... »
Ο χαιρετισμός του Αϊντεμίρ Γκιουλέρ, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Τουρκία), στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου το περασμένο Σάββατο



Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, ο Αϊντεμίρ Γκιουλέρ, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Τουρκία), απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους. Ο χαιρετισμός έχει ως εξής:

«Θεωρούμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πολύ σωστά επέλεξε τον Ναζίμ Χικμέτ ως κεντρικό θέμα αυτών των εκδηλώσεων. Και μη νομίζετε ότι το λέω αυτό επειδή προέρχομαι από την πατρίδα του Ναζίμ Χικμέτ...

Η σημερινή ανθρωπότητα, ο εργαζόμενος λαός, η εργατική τάξη του 2015 έχει ανάγκη τον Ναζίμ Χικμέτ. Στην εποχή μας, που ο ιμπεριαλισμός είναι υπαίτιος για τους πολέμους και για την οπισθοδρόμηση, ο καπιταλισμός για τις λεηλασίες και την εκμετάλλευση, που ρίχνουν σκοτάδια πάνω στους λαούς, έχουμε ανάγκη να πούμε στους απελπισμένους ότι η ζωή είναι ωραία, αδελφέ μου.

Εχουμε το καθήκον να πούμε σε αυτούς που αρκούνται στα λίγα και σε αυτούς που δεν ξεσηκώνονται ότι φταις κι εσύ, αδελφέ μου.

Και έχουμε την υποχρέωση να δείξουμε στο λαό τη διέξοδο... Και έχουμε δίπλα μας τον Ναζίμ, που το μόνο για το οποίο καυχήθηκε στη ζωή του ήταν ότι υπήρξε πάντα τοποθετημένος με το Κομμουνιστικό Κόμμα.


Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας φέρνω μηνύματα αλληλεγγύης και συντροφικότητας από το κόμμα του Ναζίμ.

Γνωρίζετε, ίσως, ότι την προηγούμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Το
εκλογικό αποτέλεσμα, από κάποια άποψη, έμοιαζε με αυτό που είχατε κι εσείς πολύ πρόσφατα.

Είδαμε από τη μια μεριά τα δύο μεγάλα κόμματα να εξασθενούν και από την άλλη ένα δήθεν αριστερό και ένα φασιστικό κόμμα, που μοιράζουν ψεύτικες ελπίδες, να αυξάνουν τις ψήφους τους.

Τα δύο μεγάλα κόμματα δε διαλύθηκαν, βέβαια, όπως εδώ. Η ψευτοαριστερά δε θα προχωρήσει στη συγκρότηση κυβέρνησης και το φασιστικό κόμμα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει δυναμώσει πολύ... Ομως, μας θυμίζει την Ελλάδα πριν μερικά χρόνια.

Με σκοπό την αναδόμηση του εκμεταλλευτικού καθεστώτος και τη συντήρηση του καπιταλισμού που έχει βγει εκτός ελέγχου, επιδιώκουν να αποθαρρύνουν την αριστερή ιδεολογική πτέρυγα. Δε θα τα καταφέρουν.

Το μόνο κόμμα που αντέδρασε σε αυτήν την επιχείρηση αποθάρρυνσης ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα. Οπως ακριβώς εδώ ήταν το ΚΚΕ.

Η εργατική τάξη της Ελλάδας έδωσε την απάντησή της στην κάλπη στις τελευταίες εκλογές. Η αύξηση των ψήφων του ΚΚΕ ανύψωσε το ηθικό και των Τούρκων κομμουνιστών. Η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο υπουργείο Οικονομικών, αποδεικνύει ότι εσάς δε θα καταφέρουν να σας αποθαρρύνουν, να κάμψουν τον αγώνα σας. Οι Τούρκοι κομμουνιστές εκείνη τη μέρα ένιωσαν σαν να βρίσκονταν οι ίδιοι μέσα στο κτίριο, σαν να ήταν και δική τους επιτυχία.

Στο δύσκολο εκλογικό αγώνα μας, το ΚΚΕ ήταν πάλι δίπλα μας με τα ανώτατα στελέχη του. Τον προηγούμενο μήνα, μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αγαπητό σύντροφο, Γενικό Γραμματέα του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις μας στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, για να μας συμπαρασταθεί. Για μια ακόμη φορά, σας μεταφέρουμε τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς.

Πιστεύουμε ότι τις σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης που έχουμε, θα τις βαθαίνουμε κάθε μέρα και περισσότερο.

Κι όπως λέει ο Ναζίμ,

Θα δούμε όμορφες μέρες...».

rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου