Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Διαιτητής ζήτησε να κατέβει αντιφασιστικό πανό σε ποδοσφαιρικό αγώνα



 

Διαιτητής ζήτησε να κατέβει αντιφασιστικό πανό σε ποδοσφαιρικό αγώνα


Επιμέλεια Ειρηναίος Μαράκης //
Την έντονη αντίδραση του διαιτητή στον ποδοσφαιρικό αγώνα του Πατούχα με τον Τηγανίτη (0-2) στη Βιάννο στην Κρήτη και για λογαριασμό της Γ’ Ε.Π.Σ. Ηρακλείου προκάλεσε η ανάρτηση αντιφασιστικού πανό.

Το πανό που κράτησαν στην έναρξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων και που αργότερα αναρτήθηκε σε σημείο για να φαίνεται σε ολόκληρο το γήπεδο, αναφέρονταν στο Ολοκαύτωμα της Βιάννου και των Ανωγείων από τις δυνάμεις Κατοχής των ναζί στο νησί συνδέοντας το μαρτυρικό παρελθόν της περιοχής με την σημερινή άνοδο της ακροδεξιάς. Στο πανό αναγράφονταν το σύνθημα: “Τη Βιάννο και τα Ανώγεια τα κάψαν οι ναζί / φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί”.


kriti1

Ο διαιτητής, που προφανώς δεν θα φημίζεται για τα αντιφασιστικά του αισθήματα, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του πανό ζήτησε με επιτακτικό τρόπο να κατέβει. Κι ήταν αυτή η απαίτηση του που προκάλεσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

kriti

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση και η διαμαρτυρία του Τηγανίτη ΑΣΗ στη σελίδα του στο Facebook όπου αναφέρεται πως: “Πατούχας- Τηγανίτης (0-2) (Στη Βιάννο). Ο διαιτητής δεν δέχεται το πανό : ”Τη Βιάννο και τα Ανώγεια τα κάψαν οι ναζί, φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί” και ζητάει να κατέβει επανειλημμένα. Απαράδεκτη συμπεριφορά σε έναν τέτοιο μαρτυρικό τόπο, με τόσους νεκρούς αγωνιστές. Η λογοκρισία, φίμωση και η φασιστικοποίηση στα γήπεδα δεν περνά!”

kriti2

Οι διαχειριστές της σελίδας αναφέρουν σε σχετικό σχόλιο κάτω από την κεντρική τους ανάρτηση πως σύντομα θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση για το γεγονός. Το σίγουρο όμως είναι ότι το αντιφασιστικό πανό έκανε τη δουλειά του και μάλιστα πολύ πετυχημένα.

(με στοιχεία από candianews.gr, prismanews.gr και την σελίδα του Τηγανίτη ΑΣΗ)

1 σχόλιο: