Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς
 
Να ρίξει λάσπη στον αγώνα κατά των κατασχέσεων σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών επιχείρησε ο Αλ. Τσίπρας
Από την προχτεσινή κινητοποίηση σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Από την προχτεσινή κινητοποίηση σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών στο Ειρηνοδικείο Αθήνας
Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς δίνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να δυσφημίσει τους αγώνες που αναπτύσσονται από το εργατικό - λαϊκό κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών.
 Η προκλητική τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα έγινε προχτές, κατά τη συζήτηση που είχε στο Βόλο με εκπροσώπους «εξωστρεφών και καινοτόμων επιχειρήσεων». Αφού ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «προστατεύει με νόμο» την πρώτη κατοικία και τον «μόχθο των απλών ανθρώπων» - την ώρα που απογειώνονται οι κατασχέσεις καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών και σφίγγει η θηλιά των εκβιασμών και των πλειστηριασμών γύρω από τη λαϊκή κατοικία - ο πρωθυπουργός «απογείωσε» την πρόκληση, ισχυριζόμενος ότι «υπάρχει μια αντίληψη που θέλει να φαντάζει και δήθεν προοδευτική και δήθεν αριστερή και δήθεν ριζοσπαστική, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους από τη διενέργεια πλειστηριασμών (...) Αυτούς που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και απολυμένους εργαζόμενους...».


Πέρα από την απαράδεκτη προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να συνδέσει με επιχειρηματικά συμφέροντα τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, προκλητική είναι και η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των απολυμένων και απλήρωτων εργαζομένων, όταν η κυβέρνησή του, με μια σειρά νόμων από το 2015, τροποποίησε τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον Πτωχευτικό Κώδικα, προτάσσοντας τις απαιτήσεις των τραπεζών και ρίχνοντας «στον πάτο» τις εργατικές απαιτήσεις σε περίπτωση πλειστηριασμού ή κατάσχεσης σε βάρος οφειλέτη - εργοδότη! Μόλις τον προηγούμενο μήνα, μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέρριψε σχετική τροπολογία του ΚΚΕ, η οποία προέβλεπε να προηγούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων και στη συνέχεια οι απαιτήσεις αγροτών ή αγροτικών συλλόγων, έναντι όλων των άλλων πιστωτών σε περιπτώσεις πτώχευσης και αναγκαστικών πλειστηριασμών.
 
Να δυναμώσει η πάλη για την προστασία της εργατικής - λαϊκής κατοικίας
 
Στην ανακοίνωσή της σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει:

«Ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς προκάλεσε για άλλη μια φορά το λαό, λέγοντας ότι όσοι τους μπλοκάρουν υπηρετούν τους κακοπληρωτές που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και έχουν αφήσει εδώ απλήρωτους τους εργαζομένους τους.

Μιλάει:

-- Αυτός που αρνείται να φέρει νόμο στη Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

-- Αυτός που αρνείται να ψηφίσει νόμο για να τιμωρούνται αυστηρά όσοι εργοδότες αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες.

-- Αυτός που έχει στηρίξει με χέρια και πόδια τη μεγαλοεργοδοσία, που ετοιμάζεται να φέρει νόμο για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τολμάει να λέει ότι ο αγώνας κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών εξυπηρετεί συμφέροντα. Σ' αυτό το άθλιο σημείο έφτασε, να αντιγράφει τα επιχειρήματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, να υλοποιεί τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των ξένων funds, που επιχειρούν να βάλουν στο χέρι σαν τα κοράκια τη λαϊκή κατοικία.

Οσο και να προσπαθούν να φέρουν την κατάσταση στα μέτρα τους, η ίδια η πολιτική τους, τους ξεσκεπάζει.

Καλούμε το λαό να δυναμώσει την πάλη του για την προστασία της εργατικής - λαϊκής κατοικίας. Να συσπειρωθεί γύρω από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές και να γίνουν κάστρα αγώνα και περιφρούρησης του δικαιώματος στη στέγη κάθε ανθρώπου. Να μαζικοποιηθεί αυτός ο αγώνας. Το σύνθημα "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" να γίνει πράξη!».

Οργάνωση του αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς
 
Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών.

Ετσι, μετά τη συγκρότηση σχετικής Επιτροπής από τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, Επιτροπή ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς συγκροτήθηκε και από το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κυρίως όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 698.61.08.669, 697.72.57.211, 694.48.78.005. Σύντομα θα ανακοινωθεί σταθερή μέρα και ώρα όπου η Επιτροπή θα βρίσκεται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Απευθυνόμενο στα σωματεία, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας ζητά να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη, να απευθυνθούν «στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και των κλάδων. Να οργανώσουν συσκέψεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις που θα δυναμώνουν την πίεση στην κυβέρνηση. Στα πλαίσια της δράσης των συνδικάτων να οργανώσουν την πάλη ενάντια στις κατασχέσεις, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στο Ειρηνοδικείο Λαμίας κάθε Τετάρτη, με όλες τις μορφές».

Παράλληλα, σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς οργανώνουν σωματεία της Κοζάνης, την Τετάρτη 18/10, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Στη σύσκεψη καλούν τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατών και Εργατριών Γούνας, Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου