Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική… ο Στάλιν και ο Σουσλόφ!





Από  atexnos


Αν δεν επρόκειτο για αρθρογραφία σε «ιστορική» και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει κείμενο για…επιθεώρηση. Και αυτή όμως στο έδαφος της τραγωδίας από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ασχολούμαστε μαζί της για να δείξουμε όχι το γελοίο των επιχειρημάτων, όσο για το πού μπορεί να οδηγήσει ο αγοραίος αντικομμουνισμός- αντισοβιετισμός…

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Σε άρθρο του με τίτλο «Σπρετσατούρα» * (ΝΕΑ 1/8 – Ηλίας Κανέλης) ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση σε σχέση με τις πυρκαγιές αναφέρει ανάμεσα στ’ άλλα: «…Πού νομίζουν άραγε οι σύμβουλοι του Τσίπρα και όσοι τον κολακεύουν ότι ζούμε; Στην Ουκρανία του λιμού του 1932-33- όταν επίσης, ο Στάλιν φόρτωνε στα έξι εκατομμύρια νεκρούς το κόστος της εξαναγκαστικής κολεκτιβοποίησης; Ευτυχώς , τα εγγόνια του Στάλιν ήρθαν στα πράγματα στη δημοκρατική Ελλάδα…»


Στο ίδιο μοτίβο, σε άρθρο του την επόμενη μέρα (2/8) με τίτλο «Σουσλόφ»  αναφέρει: «…Ο Νίκος Παπάς, ο άνθρωπος που θα ήθελε να γίνει η σκιά του Τσίπρα,ο Σουσλόφ του γύρισε να καρφώσει δημοσιογράφο ο οποίος υπέβαλε ενοχλητική ερώτηση στον Πρωθυπουργό…Κόντρα στους Σουσλόφ , η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανέδειξε κάτι πολύ ενδιαφέρον: τη δυναμική του Τύπου…»

Προφανώς ο αρθρογράφος προσπαθεί με «ένα σπάρο να πιάσει δύο τρυγόνια». Αφενός να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση (προφανώς και δεν την υποστηρίζουμε…) και αφετέρου να την ταυτίσει με τα όσα συνέβηκαν στην ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης τα οποία φυσικά  διαστρεβλώνει ωμά! Να «κατακεραυνώσει» δηλαδή την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και τα μεγάλα της επιτεύγματα, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα του «συρμού» αστήρικτα και κυρίως «χιλιοειπωμένα», για να εμφανίσει σε τελευταία ανάλυση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο καπιταλιστικό σύστημα…

Γνωρίζει πολύ καλά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει καμία σχέση με τον σοσιαλισμό πολύ περισσότερο με την ΕΣΣΔ, και το κομμουνιστικό κίνημα. Είναι μία κυβέρνηση , όπως και οι προηγούμενες, αντιλαϊκή,  διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος, κάτι που ο συγκεκριμένος αρθρογράφος-ανεξάρτητα από τις κομματικές του προτιμήσεις-θεωρεί ως θέσφατο… 

Αλήθεια τι σχέση έχει η Ουκρανία (καλό θα είναι να μελετήσει καλύτερα ο αρθρογράφος τι πραγματικά συνέβη εκεί και γιατί ακόμη και τώρα χύνουν δηλητήριο οι διάφοροι κονδυλοφόροι) του 1932-33 με τα όσα συνέβησαν από μέρους της κυβέρνησης στις πυρκαγιές στην Αττική; Και μπορεί να υποστηρίξει κανείς σοβαρά ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «εγγόνια του Στάλιν», αυτοί που στα χρόνια της «ανανεωτικής νιότης» τους (τότε ως «ΚΚΕ εσ») δεν ήθελαν να δουν τον Στάλιν « ούτε ζωγραφιστό;» Ή τι σχέση μπορεί να έχει ο Σουσλόφ (θεωρητικό στέλεχος του ΚΚΣΕ) με τον Ν. Παππά; Ο ρόλος των ΜΜΕ στη πρώην ΕΣΣΔ, με τον αστικό Τύπο στη χώρα μας;

Και μια και ανοίξαμε το ζήτημα μήπως θα μπορούσε ο αρθρογράφος – ο οποίος προσπαθεί μαζί με την κριτική του στην αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (για να υποστηρίξει όχι ουσιαστικά διαφορετική πολιτική, αλλά παραλλαγή της…) να αμαυρώσει τη μοναδική προοπτική για την ανθρωπότητα (τον σοσιαλισμό) – να μας αναφέρει π.χ πώς αντιμετώπιζαν τα λεγόμενα «φυσικά φαινόμενα» (πυρκαγιές, σεισμούς κ.α) εκεί; Αν δεν γνωρίζει ιστορία, ας μελετήσει τουλάχιστον τα πρόσφατα παραδείγματα από την Κούβα για την αντιμετώπιση π.χ των τυφώνων σε σχέση με τις γειτονικές ΗΠΑ…

Έτσι θα μπορούσε να προσφέρει κάτι χρήσιμο και σίγουρα πιο ωφέλιμο στους αναγνώστες του στην εφημερίδα, από το να τους «προσφέρει» διάφορες «αντικομουνιστικές εξυπνάδες»…

* Σπρετσατούρα: Ο ιταλικός (Sprezzatura ) και διεθνής όρος για την επιτηδευμένη ατημέλεια. Είναι «το να κάνεις τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα», ένα είδος αυτο-ειρωνείας στο εμφανισιακό σου στυλ.

1 σχόλιο:

  1. Εκεί λοιπόν!!! Ακόμη φαγώνονται με τον ... Στάλιν!

    Τους ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΖΟΥΖΟΙ ΑΚΟΜΗ ΌΤΑΝ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ" (και ΌΧΙ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ"!!!) ΚΑΙ ΤΖΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟ!!!
    .... ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ Η ΝΙΚΗ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟ!!!

    Εξάλλου ΞΑΝΑ για την ΙΣΤΟΡΙΑ: ΤΟ ΚΚΕεσ ΕΙΤΑΝΕ "ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙ" ΤΩΝ Yankees ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο "ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ" ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΔΙΔΕΙ!!! ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΤΑΝΕ ΤΟΥ .... "ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ"!!! ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ!!!!

    ΕΞΑΛΛΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΑΝΤΙΛΗΨΗ" ΚΑΙ "ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΒΡΟΜΙΚΗΣ ΒΡΟΜΙΑΣ" ΣΤΟ ΘΕΜΑ/ΖΗΤΗΜΑ..... "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!!!!

    ..... "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" (ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΙΤΟ) δηλαδή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ .... ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ)!!!

    ΔΩΣΤΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΒΡΟΜΙΚΗΣ ΒΡΟΜΙΑΣ" ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΝΑΙ!!! ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ) ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    ΌΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ή ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ/ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    .... ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΑΛΛΑ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΒΡΟΜΙΑ"!!!

    .... ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΑΛΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΕΝΑ... MERDE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή