Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΑΕΚ (Original 21 Antifa-Block): Ο Γκεμπελς και ο Χίτλερ, στηρίχθηκαν στο φόβο και την άγνοια. Εμείς ούτε φοβόμαστε, ούτε βοσκάμε…






Από herko στο Νοέ 24, 2018 Αθλητικά
 
«Λόγω του συμβάντος στο ματς της εθνικής με την Εσθονία, όπου είδαμε 30 άτομα να σηκώνουν διάφορα σύμβολα, έχουμε να πούμε τα εξής: Η ακροδεξιά «ανεβαίνει» στα γήπεδα και στα social media. 
Αυτή είναι για εμάς η αλήθεια του σήμερα. Λίγοι στην πράξη, ψευτόμαγκες οι περισσότεροι, δημιουργούν τις δικές τους προοπτικές στηριζόμενοι στα «μέσα» που διαθέτουν. Πιστοί άλλωστε στον «πατέρα» Γκέμπελς που εκμεταλλεύτηκε άρτον και θεάματα, αλλά και το ραδιόφωνο της εποχής ώστε να δημιουργήσει έρισμα και τα κατάφερε.

Γι αυτό η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 6-7% στις δημοσκοπήσεις αλλά το πρόσωπό της δεν ξεπερνά τα 100-200 άτομα. Γι αυτό εμφανίζεται η εξέδρα κάποιας ομάδας να είναι «ακροδεξιά», την ώρα που η βάση της είναι λαϊκή και σίγουρα όχι νεοναζιστική.


Γι αυτό και τις περισσότερες απόπειρες να εμφανιστούν και να εδραιωθούν – οι φασίστες – τις έχουν κάνει στα γήπεδα, όπου η μάζα καθοδηγείται πιο εύκολα κυρίως όταν η αρχηγική ομάδα είναι της αυτού ιδεολογίας…

Για εμάς ως αντιφασιστικό κίνημα Οπαδών – Ανθρώπων, η λύση δεν είναι το «τσάκισμα» ή τουλάχιστον δεν είναι η πρώτη προσέγγιση. Για εμάς θα πρέπει οι περισσότεροι, η μάζα, ο κόσμος, ο λαός της ομάδας, να απωθήσει το απόστημα του νέο-φασισμού, με το μυαλό και τη γνώση! Εμείς θεωρούμε ότι η ΑΕΚ έχει προσφυγική Ιστορία, τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να την αμφισβητήσει και να τη διαστρεβλώσει κανείς. Οι κινήσεις αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας, όποιον Θεό κι αν πιστεύουν, ότι χρώμα κι αν έχουν, από όπου κι αν προέρχονται, είναι παράλληλα και «ασκήσεις» σκέψης και γνώσης. 
Ο Οπαδός της ΑΕΚ μπορεί να είναι ξανθός, «έλληνας», χριστιανός, ή μπορεί να είναι μουσουλμάνος, άθεος, μελαμψός ή «αλβανός». Η ΑΕΚ δεν έχει σύνορα ούτε στους χάρτες, ούτε στο μυαλό. Αν θεωρείς τον εαυτό σου Οπαδό αυτής της ομάδας τότε σέβεσαι και τον δίπλα σου από όπου κι αν προέρχεται! Αν δε σέβεσαι τον συν-οπαδό σου, το συν-άνθρωπό σου, τότε δεν έχεις καμία θέση ανάμεσά μας και στο μεγαλείο αυτής της Ιστορικής Ομάδας.

Ούτε στην ΑΕΚ, ούτε και πουθενά…

Υ.Γ. Ο Γκεμπελς και ο Χίτλερ, στηρίχθηκαν στο φόβο και την άγνοια. Εμείς ούτε φοβόμαστε, ούτε βοσκάμε…»

Από έρευνα του ΑΠΕ για το φασισμό στα γήπεδα με αφορμή την εμφάνιση των ναζί στον αγώνα της Εθνικής με την Εσθονία στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου