Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Μαζική κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο δημαρχείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης ενάντια στην απόπειρα φίμωσης (ΦΩΤΟ)


Από την κινητοποίηση 
Από την κινητοποίηση

Δυναμική κινητοποίηση - παρέμβαση στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης πραγματοποίησαν το πρωί η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλοντας τη Διοίκηση του Δήμου ότι επιδιώκει να βάλει εμπόδια στην προβολή του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, η διοίκηση του Δήμου έβαλε τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου να κατεβάσουν τα χαρτόνια, που προπαγάνδιζαν το Φεστιβάλ (θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 14 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά) και τα οποία είχαν αναρτηθεί στις κολώνες λίγη ώρα πριν.  

Έξω από το δημαρχείο είχαν καταφτάσει από νωρίς αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο του νέου δόγματος «νόμου και τάξης» που προωθεί η κυβέρνησης με τα ΜΑΤ να βρίσκονται απέναντι σε κάθε αγωνιστική λαϊκή κινητοποίηση. 


Στη διάρκεια της κινητοποίησης μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φωνάζοντας συνθήματα κατήγγειλαν την προσπάθεια παρεμπόδισης στην προπαγάνδιση του Φεστιβάλ και διαδήλωσαν ότι «σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές»

Αντιπροσωπεία των Οργανώσεων αποτελούμενη από τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ και τη Μαρία Αντωνακάκη, Γραμματέα της ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της Διοίκησης του Δήμου. 
Σχολίασαν ότι δεν τους εκπλήσσει καθόλου, η στάση του δημάρχου, αφού διαχρονικά βάζει εμπόδια στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το μεγαλύτερο πολιτικό πολιτιστικό γεγονός στην περιοχή. Και διαμήνυσαν ότι δεν θα περάσει η προσπάθεια παρεμπόδισης της προβολής του. 

Κάτω από τη δυναμική κινητοποίηση - παρέμβαση εξασφαλίσθηκε ότι θα παραχωρηθούν κάποιοι χώροι και άλλοι τρόποι παρέμβασης και προπαγάνδισης του Φεστιβάλ στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Όπως είπε η Μ. Αντωνακάκη, «έγινε αποδεκτή η σημασία που έχει το Φεστιβάλ για τη νεολαία και το λαό της περιοχής. Κάτω από την παρέμβασή μας λοιπόν θα μας διατεθούν και άλλοι τρόποι προπαγάνδισης και επικοινωνίας του Φεστιβάλ με το λαό της περιοχής».

Ακολούθησε μαζική εξόρμηση των μελών της ΚΝΕ στην περιοχή με το εισιτήριο και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου