Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Αστυνομικός έβγαλε όπλο στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ! - ΚΝΕ: «Έξω οι ασφαλίτες και τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ»


Φωτογραφία αρχείου 
Φωτογραφία αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του για την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού με πολιτικά σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος μάλιστα έβγαλε το όπλο του εναντίον φοιτητών, αλλά και για την επέμβαση των ΜΑΤ που τον «φυγάδευσαν», το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού της "Ασφάλειας" στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο οποίος με το όπλο στο χέρι άρχισε να σημαδεύει κόσμο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η ενέργεια του συγκεκριμένου αστυνομικού προστατεύτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που τον φυγάδευσαν και προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης μέσα στο προαύλιο και ενώ διεξάγονταν μαθήματα στη σχολή.

Είναι ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να προστεθεί στην ένταση της καταστολής, στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με στόχο να τρομοκρατήσει τους νέους και τις νέες, να ενισχύσει το κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας ενάντια στη συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τη νεολαία, να απαντήσουν με ακόμα πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για σπουδές και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου