Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤ


Οι δωρεές επιχειρηματικών ομίλων δεν μπορούν να κρύψουν το κακό χάλι της Υγείας (ΦΩΤΟ)



Από την κινητοποίηση στο ΚΑΤ
Από την κινητοποίηση στο ΚΑΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, με αφορμή την εκδήλωση - φιέστα που έκαναν ταυτόχρονα στο αμφιθέατρο η διοίκηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ιδρύματος Λάτση.
Η φιέστα πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας που έγινε στο ΚΑΤ με δωρεά του Ιδρύματος Λάτση.

Το Σωματείο καταγγέλλει από τη μία πλευρά τον τρόπο με τον οποίο στελεχώθηκε το νέο Τμήμα, αφού δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αντίθετα, έγιναν υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για κάποιους μήνες, αξιοποιώντας τον άθλιο νόμο περί υποχρεωτικής κινητικότητας στο Δημόσιο που ψήφισε η ΝΔ και επέκτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσα κενά παρέμειναν, συμπληρώθηκαν με επικουρικούς, συμβασιούχους ΚΕΕΛΠΝΟ και όλο το φάσμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας.


Ταυτόχρονα, το Σωματείο στέκεται απέναντι σε όλη τη λογική των δωρεών από κάθε είδους «βαθύπλουτους καλοθελητές» και επιχειρηματικούς ομίλους καθώς όπως επισημαίνει «οι δωρεές δεν μπορούν να κρύψουν το κακό χάλι της Υγείας. Το οποίο χάλι, βέβαια, δεν έχει άλλη αιτία από την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση. Το κράτος αποσύρεται σταδιακά από το κόστος που λέγεται Δημόσια Υγεία, για να εξοικονομεί χρήμα για αλλού (τράπεζες, βιομηχανίες, εφοπλιστές...). Και το δημόσιο (;) νοσοκομείο πρέπει να βρει τα δικά του έσοδα πουλώντας Υγεία ή αναζητώντας "ευεργέτες"-μεγιστάνες».

Υπογραμμίζει επίσης:

«Ταυτόχρονα ασκείται και η βαθύτερη ιδεολογική παρέμβαση στους εργαζόμενους για το "ανθρώπινο πρόσωπο" της εκμετάλλευσης και για να εθίζονται στην αντίληψη για κοινωνικές υπηρεσίες όχι ως δικαίωμα, αλλά ως φιλανθρωπία.

Αυτό είναι μόνο η πρώτη πράξη του δράματος.

Η συνέχεια είναι η πλήρης γενίκευση (διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης άλλωστε) των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Οι ΣΔΙΤ αποτελούν τον "Δούρειο ίππο" της άλωσης της Δημόσιας Υγείας από επιχειρηματικά συμφέροντα. Οδηγούν με ταχύτητα, στο τέλος, στο σχήμα ασθενείς-πελάτες και εργαζόμενοι φτηνοί και ευέλικτοι.

Και για να μπει και στο κατάλληλο περιτύλιγμα το ξεπούλημα των νοσοκομείων, τα μετατρέπουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το "Αττικόν" είναι ήδη τα πρώτα στο πρόγραμμα...

Έτσι, λοιπόν, και η φιέστα της κυβέρνησης, της διοίκησης του νοσοκομείου και του εφοπλιστικού ομίλου δεν μπορεί παρά να μας φαίνεται προπέτασμα καπνού για την επίθεση που πρόκειται να ακολουθήσει.

Ουσιαστικά, δεν εγκαινιάζεται μονάχα ένα νέο Τμήμα, αλλά η υλοποίηση μιας ολόκληρης πολιτικής στον τομέα της Υγείας. Σχεδιασμένη από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κερδοφορίας των κάθε είδους επιχειρηματιών, “καλοθελητών επενδυτών” ή όπως αλλιώς ονομάζουν αυτό που ο λαός λέει απλά “κοράκια” της Υγείας.

Η εν λόγω ΜΑΦ αποτελεί σίγουρα ένα απολύτως απαραίτητο νέο Τμήμα. Η πλήρης ανάπτυξη των αντίστοιχων κλινών (όπως και ΜΕΘ) στο ύψος των πραγματικών σημερινών αναγκών και δυνατοτήτων είναι πάγιο αίτημα των ταξικών δυνάμεων των εργαζομένων στην Υγεία. Μπορούμε, αντικειμενικά, να σταθούμε αντάξιοι στην περίθαλψη που αξιώνει και έχει ήδη πληρώσει ο λαός, με ένα πραγματικά σύγχρονο, ποιοτικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Στην περίπτωσή μας, όμως, δεν πρόκειται για αυτό. Εδώ, ένας εφοπλιστικός όμιλος που κερδίζει αμύθητα ποσά δεκαετίες τώρα σε τούτη εδώ τη χώρα, αποφασίζει να κάνει τη "φιλανθρωπία" του με όποια κι αν είναι τα "ανταλλάγματα".

Η κυβέρνηση, από δίπλα, αξιοποιεί το νόμο της περί υποχρεωτικής κινητικότητας στο Δημόσιο, που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεμελίωσαν, για να μετακινήσει με το "έτσι θέλω" εργαζόμενους όπου βρει τρύπα που χρήζει μπαλώματος. Συμπληρώνει τα ρέστα με συμβασιούχους όλου του φάσματος των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακατεύει την ήδη φθαρμένη τράπουλα των εργαζομένων στην Υγεία, αφήνοντας από επιλογή ακάλυπτα τα τεράστια κενά που ήδη υπάρχουν στα νοσοκομεία.

Και ολοκληρώνεται το παζλ της αλλοίωσης του χαρακτήρα των δημόσιων νοσοκομείων.

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Η επιχείρηση παράδοσης της Υγείας στα χέρια του κεφαλαίου, με τη μία ή με την άλλη μορφή, θα έχει την απάντηση των εργαζομένων!».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου