Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Πανυγειοινομική απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 16 Ιούνη 2020, στις 11:00 π. μ., έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ    «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syhntaxio.blogspot.com     -----     e-mail: suntax.ika@gmail.com

     
 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», με απόφαση της Διοίκησής του στηρίζει τους αγώνες των υγειονομικών και καλεί τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης  να συμμετέχουν μαζικά στην πανυγειονομική απεργιακή συγκέντρωση  την Τρίτη 16 Ιούνη 2020 στις 11:00 το πρωί, έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ), (απέναντι από το ΙΚΑ Αριστοτέλους). 
Η πανδημία του Covid-19 αποκάλυψε με τραγικό τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις όλων των βαθμίδων Υγείας, σε εξοπλισμό, μέσα και προσωπικό, ελλείψεις τις οποίες ανέδειξε και το συνταξιουχικό κίνημα με δεκάδες κινητοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και για τις οποίες διαμόρφωσε αντίστοιχα αιτήματα και διεκδίκησε την υλοποίησή τους.

Ο χρόνος που «κερδήθηκε» στην περίοδο των περιοριστικών μέτρων, οι περίπου 4.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, προσωρινής μάλιστα απασχόλησης,  την ίδια χρονική περίοδο, καθώς και οι δωρεές διάφορων ιδιωτών «δωρητών», με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι θωράκισαν το Δημόσιο σύστημα υγείας, όπως διατείνεται η Κυβέρνηση και ότι «θεράπευσαν» την μόνιμη και διαρκή υποβάθμιση και υποστελέχωση που υπέστησαν οι δημόσιες δομές υγείας, από όλες τις Κυβερνήσεις, για να παραχωρηθεί ο απαραίτητος χώρος στην λειτουργία και κερδοφορία των ιδιωτικών μονάδων υγείας, των οποίων, και στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, αποκαλύφθηκε η παρασιτική, ανταγωνιστική και υπονομευτική λειτουργία, σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας. 
Είμαστε περισσότερο από βέβαιοι ότι η  εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού για τη δημιουργία του  «Νέου Εθνικού Συστήματος  Υγείας»  (ΝΕΣΥ), με συμπράξεις  του δημόσιου με τον  ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), αποτελεί το επόμενο βήμα, για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, που τόσο έχουμε ανάγκη και συνεχίζουμε να ακριβοπληρώνουμε  σαν  συνταξιούχοι.
Καλούμε τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας,  να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών  στην πανυγειοινομική απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 16 Ιούνη 2020, στις 11:00 π. μ., έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια και να ενώσουν την φωνή τους με τις φωνές των υγειονομικών και των άλλων εργαζόμενων της πόλης, που διεκδικούν:
·         Άμεση και  γενναία κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.
·         Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας στις δομές υγείας, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
·         Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικοτεχνικών μέσων, για τη διενέργεια όλων των εξετάσεων.
·         Άνοιγμα κλινών ΜΕΘ, για να αντιμετωπιστεί πιθανό νέο κύμα πανδημίας Covid-19.
·         Διαμόρφωση υποδομών για την εξέταση και τη διενέργεια των test, για πιθανά κρούσματα Covid-19, που δεν θα υπονομεύουν τη λειτουργία των ήδη υπαρχουσών δομών.
·         Τη δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας, με κρατική χρηματοδότηση, στελεχωμένα με όλο το αναγκαίο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, ώστε να λειτουργούν σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο, για να μπορούν να  καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων και των ασφαλισμένων κάθε περιοχής.
·         Την άμεση επαναλειτουργία των Νοσοκομείων «ΠΑΝΑΓΙΑ» και «ΛΟΙΜΟΔΩΝ», στην πόλη μας.
·          Δημόσιο, υποχρεωτικό, δωρεάν Σύστημα Υγείας, κατάργηση των ΣΔΙΤ, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
·         Απαγόρευση των ιδιωτικών «επενδύσεων» στο χώρο της υγείας και της ασφάλισης.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου