Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Άριστα στο μαλάκωμα!

 
 
20-07-2020
Μαλακώστε ρε, τη γλώσσα σας. Την εικόνα σας. Τη διαμαρτυρία σας. Μαλακώστε γενικώς.

Μαλακώστε ρε, τη γλώσσα σας. Την εικόνα σας. Τη διαμαρτυρία σας. Μαλακώστε γενικώς. Τώρα που το ρολόι της Ιστορίας γυρίζει σαν τρελό, όπισθεν ολοταχώς για να μας πάει εκεί που θα αφήσουμε τα μαύρα σκυλιά του φασισμού. Τους αργυραμοιβούς, τους θεομπαίχτες, τα ζόμπι σταρ του καπιταλισμού, τη νέα γενιά φαιοχιτώνων, την αλεπού στο παζάρι της κλιματικής αλλαγής, κι άλλα τέτοια, αν δεν μαλακώσετε, αν δεν …«softαινάρετε» λιγάκι, τότε θα γνωρίσετε απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη τι πάει να πει ευρωπαϊκό φιλότιμο. Ειδικώς όσοι νομίζετε ότι η λέξη φιλότιμο είναι ελληνικής κοπής και δεν μεταφράζεται, αλλά εύκολα παραφράζεται, με το χέρι παρά τσέπη και το χρήμα παρά πόδα.


Η απόρριψη της Ερώτησης των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, γιατί λέει χρησιμοποιούσε επιθετική γλώσσα στη δεύτερη παράγραφό της (διαβάστε την και διαδώστε την ολόκληρη, κυρίως σε μη κομμουνιστές), κινείται στα όρια τέτοιας επίσημης γελοιότητας, που προξενεί οργή και σκλήρυνση κάθε μορίου ανθρώπινου όντος, που δεν πάσχει από άνοια ή προϊούσα αποκτήνωση.

Και σιγά μην ανακαλούσαν την Ερώτηση οι κομμουνιστές ευρωβουλευτές! Σιγά δηλαδή μην ευθυγραμμίζονταν ο Κώστας κι ο Λευτέρης μας με το μαλάκωμα του σκληρόπετσου Πέτσα, που …μπέρδεψε την πλατεία Βικτωρίας με την αείμνηστη βασίλισσα της βρετανικής αυτοκρατορίας. Και έτσι, πάνω στο μπέρδεμα, μας είπε ότι ο Κασιδιάρης και ο Μπογδάνος μπορούν να συνευρίσκονται στην ίδια διαμαρτυρία, στην ίδια πλατεία, του οιονεί υφέρποντος ρατσισμού, κίβδηλου πατριωτισμού και στρογγυλεμένου νεοφασισμού. Κι έτσι με κυβερνητική βούλα ξεθώριασε η καλά τριμμένη με ιδεολογική γομολάστιχα σβάστικα στο μπράτσο του Λιάκου τους κι υψώθηκε τ’ ανάστημα του Κωνσταντίνου τους.

Να τη χαίρονται τη μαλακοσύνη, τη softαινίλα τους όλα τα όργανα της ΕΕ, πάντα ικανά να γλείψουν τα ιδιώνυμα αδικήματα τύπου διαδήλωσης και δημόσιας συνάθροισης, προκειμένου να μην πάρει πρέφα ο λαός ότι η δικτατορία του κεφαλαίου τρέμει μπας και το σφυροδρέπανο κατεβάσει τις μάσκες, τρυπήσει τα προφυλακτικά των συμφερόντων τους, και η απενοχοποιημένη διαμαρτυρία της μαυρίλας βρεθεί αντιμέτωπη με το φως της αντίστασης γιγάντιων μαζών.

Αρίστευσε στο μαλάκωμα η κυβέρνηση. Αρίστευσε και στο μαλάκωμα και η ευρωενωσιακή πολιτική που απαντάει μόνο σε χαϊδευτικές, κομψές, φινετσάτες Ερωτήσεις. Άλλωστε, στην εποχή του κορονοϊού, η πλέμπα φοράει μάσκα μιας χρήσης για μια βδομάδα, ενώ οι αστοί με γούστο και πορτοφόλι μάσκα ντιζαϊνάτη και σινιέ.

Σημείωση: Το άρθρο της Λιάνας Κανέλλη αναδημοσιεύεται από τον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 18-19/7/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου