Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Του πρωτοκόλλου τα εννιάμερα

 


Ο τίτλος κυριολεκτικά (την προέλευσή του ας την ψάξει όποιος θέλει) αντανακλά θαρρώ την ουσία και τη γενεσιουργό φύση της φιδοφωλιάς που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση - ΝΑΤΟ. Θιχτήκανε. Φτιάξανε αμέσως και ορολογία μάρκετινγκ όπως το σκάνδαλο του σοφά (sofa gate). Εντάξανε μονομιάς τα θηριώδη ενεργειακά, στρατιωτικά παζάρια και συμβόλαια των ευρωπαϊκών κρατών και πολυεθνικών κολοσσών με το επικίνδυνο αστικοθρησκευτικό σουλτανάτο της Τουρκίας μέχρι και στο ζήτημα της ισότητας των φύλων, κινούμενοι μεταξύ πολυθρόνας και καναπέ. Η κυρία φον ντερ Λάιεν με το όρθιο μουρμουρητό της σε επίπεδο απορία ψάλτου βήξ από τη μια, και ο μολιερικός αρχοντοχωριάτης Σαρλ Μισέλ από την άλλη, κατασκεύασαν μια ευρωπαϊκή επιθεώρηση, με τίτλο του πρωτοκόλλου τα εννιάμερα, μπας και ξεχαστεί για λίγο το χειμαζόμενο ευρωπαϊκό πόπολο, που καθημερινά παλεύει με τους πραγματικούς δράκους και τη σατραπεία της φτώχειας, της ανεργίας, της αγωνίας της πανδημίας.
Αυτοί λοιπόν που έχουνε και το μαχαίρι και το πεπόνι της εκμετάλλευσης και του πλουτισμού, με ελεγχόμενες και μαντρωμένες τις μάζες επ' ευκαιρία του κορονοϊού, καμώνονται τους απορημένους για να μην πάρουμε πρέφα όλοι οι υπόλοιποι:
  • Οτι στήνεται δραματικά και τάχιστα ένα μέτωπο πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πυροδοτήσει μια σύρραξη ικανή να τινάξει την υδρόγειο στον αέρα.
  • Οτι η υγεία εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων έχει βγει στον πλειστηριασμό των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, που ανταγωνίζονται στο καπιταλιστικό ρινγκ τούς ενεργειακούς κολοσσούς πυγμάχους.
  • Οτι άθλια, μετρημένα στα μισά δάχτυλα του ενός χεριού, παγκόσμια δήθεν κοινωνικά δίκτυα (όπως το Facebook), έχουν δήθεν την ατυχία, να δήθεν αφήνουν να διαρρέουν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών όπου Γης, για να τα εκμεταλλεύονται έμποροι ανθρώπων και κρατών.
  • Οτι με αφορμή την πανδημία, σχεδόν παντού, και στον ασιατικό και στον δυτικό καπιταλισμό, οι κυβερνήσεις υπεργολάβοι των παγκόσμιων υπερλεφτάδων διατάσσονται και υπακούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις που γκρεμίζουν λαϊκές κατακτήσεις αιματηρών αγώνων.
  • Οτι, για να φτάσουμε μέχρι και τα δικά μας, η Τουρκία λόγου χάρη αποσύρεται από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών (εδώ θυμίζω ότι σχετικά πρόσφατα η Ρωσία επέτρεψε τον ξυλοδαρμό παιδιών και γυναικών εντός οικογένειας από τον άνδρα, η Πολωνία απαγόρευσε τις εκτρώσεις, κ.λπ.) και στην Ελλάδα κάναμε το οχτάωρο δεκάωρο εργασίας, έναν αιώνα μετά την κατάκτησή του, και με τις αμοιβές των γυναικών ούτως ή άλλως χαμηλότερες στην ίδια δουλειά και θέση.
Αν συνεχίσω, χρειάζομαι τη μισή εφημερίδα και τόση υποκρισία που δεν έχω, αντίθετα από την εμπειρία μου. Τις ευρωπαϊκές αξίες, και δη ως εφαρμοσμένα κουραφέξαλα, τις έζησα αριστεροδέξια. Οταν με βάρεσε δημόσια το φασιστικό εκλεγμένο κτήνος, και υποκριτικά το αστικό κράτος άσκησε δίωξη με εκπροσώπους της εξουσίας αποσβολωμένους και ακίνητους σαν μαρμαρωμένοι βασιλιάδες του καθωσπρεπισμού, επειδή εγώ αντέδρασα, έγινε μετά κοτζάμ δίκη. Και η εξουσία ήταν απούσα. Με δικαιολογίες, ταυτόσημες του Σαρλ Μισέλ. Εεεμμ! ...είπε η Ούρσουλα, όρθια.
Στο κάτω - κάτω της γραφής, και να πάει στη φυλακή της ηθικής κατακραυγής ο Ερντογάν, το πολύ - πολύ να φτιάξει νέο κόμμα και να κάνει εκπομπές στο διαδίκτυο όπως ο Λιάκος, χωρίς κανέναν κίνδυνο να λογοκριθεί και να κοπεί, όπως οι φωτογραφίες και οι φράσεις κομμουνιστικού περιεχομένου. Του πρωτοκόλλου τα εννιάμερα λοιπόν, και απλά, όπως έλεγε και το τραγουδάκι σε σύγχρονη παραλλαγή «ντου γιου λάικ μαμαζέλ δε... γιουρογκρίς». Εεεμμμ!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου