Κυριακή 30 Μαΐου 2021

«και μόνο που το λένε εργατικό νομοσχέδιο είναι ύβρις εναντίον της εργασίας»

 

Λιάνα Κανέλλη: «Κηρύχτηκε ο πόλεμος αλλά κηρύχτηκε και η αντίσταση. Αυτό δεν το πήρατε πρέφα, δεν ήσασταν στο Σύνταγμα…» (BINTEO)

Σε τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Στις τρέχουσες εξελίξεις αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

«Χρειάζεται μεγάλη σκέψη από τους Έλληνες να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση η οποία μπορεί να μας εμπλέξει. Είμαστε σε συνθήκες εμπλοκής» επεσήμανε μεταξύ άλλων αναφερόμενη στην επίσκεψη Τσαβούσογλου στη χώρα μας, το ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά και γενικότερα τις εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης με θύμα ένα 11χρονο παιδί, ζήτησε την άμεση διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων από τη δικαιοσύνη και αυστηροποίηση ποινών για τους δράστες. «Η στάση της κοινωνίας απέναντι σ’ αυτά πρέπει να είναι ίδια με αυτή που πρέπει να έχουμε για τους ναζί» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας την ανάγκη έλλειψης ανοχής. Υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του να υπάρχουν στέρεες σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών, που χτίζονται μέσα από τη συζήτηση και την ουσιαστική επαφή, ενώ με αφορμή το πρόσφατο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά κάλεσε συναδέλφους της δημοσιογράφους «να μη σπεκουλάρουν πάνω σε πόνο, πάνω σε δράμα, σε βία και σε χυδαιότητα». 

Αναφερόμενη στο αντεργατικό νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης για την κατάργηση του 8ωρου, η Λιάνα Κανέλλη είπε μεταξύ άλλων ότι «και μόνο που το λένε εργατικό νομοσχέδιο είναι ύβρις εναντίον της εργασίας», χαρακτηρίζοντάς το «ό,τι χειρότερο έχει εμφανιστεί ποτέ ως επίθεση ενάντια σε κάθε εργαζόμενο» και σημείωσε ότι οι αντεργατικές ρυθμίσεις που πηγάζουν από τη συνθήκη του Μάαστριχτ «δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν τα προηγούμενα χρόνια γιατί υπήρξαν αντιστάσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τώρα με το πρόσχημα της πανδημίας θα το δώσουν ως διευκόλυνση στον εργαζόμενο».

Καλώντας στη γενική πανεργατική απεργία της Πέμπτης 3 του Ιούνη επεσήμανε την πολύ μεγάλη σημασία να πετύχει η απεργία, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι είναι μόνο η αρχή», ενώ αναφέρθηκε και στην μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα (Πέμπτη 27 Μάη) τονίζοντας: «Κηρύχτηκε ο πόλεμος αλλά κηρύχτηκε και η αντίσταση. Αυτό δεν το πήρατε πρέφα, δεν ήσασταν στο Σύνταγμα»

Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου