Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Μια σφυγμομέτρηση προκάλεσε πρόωρη κινητικότητα στα κομματικά επιτελεία

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΓΙΝΕ
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
ΝΕΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ


 

 


• Μια σφυγμομέτρηση προκάλεσε πρόωρη κινητικότητα στα κομματικά επιτελεία

Παρότι βρισκόμαστε στα μέσα της δημοτικής θητείας και, πάντως, αρκετά μακριά από τον Οκτώβριο του 2023 οπότε θα διενεργηθούν οι δημοτικές εκλογές, στην Πάτρα άρχισαν τα καλέσματα για συμμαχία και συγκρότηση μετώπου για ανατροπή του Πελετίδη.
Βέβαια δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες για το δήμο Πατρέων.
Στα δημοσιογραφικά γραφεία γνωρίζουν ότι έγινε σφυγμομέτρηση και, όπως διέρρευσε, τα αποτελέσματα είναι σχεδόν ίδια μ΄εκείνα των εκλογών του 2019.
Με δεδομένο ότι, οι εκλογές θα γίνουν με το νέο εκλογικό σύστημα όπου με ποσοστό 43% βγαίνει δήμαρχος, κτύπησε καμπανάκι στα επιτελεία των παρατάξεων.


Ο αντίπαλος του δημάρχου στο β΄γύρο των εκλογών του ΄19 , Γρ.Αλεξόπουλος (ΚΙΝΑΛ), γνωρίζοντας προφανώς τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσει ο Πελετίδης σε ευρύτερα στρώματα της πόλης, πρότεινε να γίνει συμμαχία πολιτικών δυνάμεων ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής του δημάρχου.
Την ίδια στιγμή ζυμώσεις γίνονται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καθώς στελέχη του κόμματος εκτιμούν πως στις εκλογές του ΄23 η παράταξη πρέπει να έχει νέο αρχηγό, αφού ο νυν επικεφαλής Γ.Ρώρος συγκέντρωσε απογοητευτικά ποσοστά (6,5%) όταν σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε στην Πάτρα 42%.
Μάλιστα, πασοκογενή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν να τεθεί από τώρα επικεφαλής ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, ο οποίος, λέγεται, ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, ο Γ.Ρώρος δηλώνει ΄΄παρών΄΄ και έτοιμος να κατέλθει στις επόμενες εκλογές, αλλά όπως επισημαίνει, την οριστική απόφαση θα πάρουν τα όργανα.
Εκ νέου υποψηφιότητα δηλώνει πως θα θέσει και ο Ν.Παπαδημάτος (ΝΔ) και μάλιστα αναφέρει πως είναι σίγουρος πως τον θέλει και το κόμμα του, παρότι στις προηγούμενες εκλογές κατέλαβε την τρίτη θέση.
Έτσι, η πρόταση Αλεξόπουλου για συμμαχία φαίνεται πως δεν θα βρει έδαφος στις μεγάλες παρατάξεις και η εκτίμηση που γίνεται είναι πως θέλει να προκαταλάβει τις εξελίξεις.
Ο ίδιος πάντως, μετέχοντας στο β΄γύρο με αντίπαλο τον Πελετίδη, είχε τη στήριξη, (με δημόσιες δηλώσεις), πολλών στελεχών της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο ευρεία συμμαχία από αυτή δεν μπορούσε να υπάρξει το 2019. Όμως, παρά την ετερόκλητη στήριξη, στις εκλογές συνετρίβη καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 29% έναντι 71% του Κ.Πελετίδη.
Προφανώς δε διδάχτηκε τίποτε από το 2019. Εξακολουθεί να πιστεύει πως τις συμμαχίες τις κάνουν οι παράγοντες κι όχι ο λαός.

Πηγή: Ρεπορτερ    

                                                  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου